На Јахории промовисана Карајлићева књига Фајронт у Сарајеву

Срна
На Јахории промовисана Карајлићева књига Фајронт у Сарајеву

Јахорина - У Хотелу "Бистрица" на Јахорини синоћ је пред многобројним посјетиоцама промовисана књига "Фајронт у Сарајеву" Ненада Јанковића, познатијег као др Неле Карајлић, у којој је, са много шарма и хумора, аутобиографски "прошетао" кроз свој живот, од родног Сарајева до Београда.

Карајлић је, говорећи о разлозима због којих је написао ову књигу, истакао да "онај који мисли да напише аутобиографију треба то да учини оног тренутка када га живот први пут опече и када почне да мисли".

Др Неле Карајлић је ову јединствену књигу већ промовисао у више градова бивше Југославије и многи критичари су сагласни да је ријеч о "неодољиво испричаној причи о одрастању, сазријевању и старењу у земљи која се крваво распала, а онда формирала слободну територију у нашим сјећањима".

Фронтмен "Забрањеног пушења", на питање новинара Срне како данас, након рата у БиХ, гледа на своје бивше суграђане Србе, који су доживјели егзодус из "мултиетничког" Сарајева и зна ли гдје данас "станују дјевојчице, с оне стране улице, којима мирише кожа", одговорио цитирајући Момчила Бајагића- Бајагу, да су то "бисери расути по цијелом свијету, од Аљаске па до Аустралије"...

"Жао ми је само што је 1990. године пропао мој и пројекат моје надреалистичке жрајеж да спријечимо рат у БиХ", каже Карајлић.

Књига "Фајронт у Сарајеву" има посебну тежину, с обзиром на чињеницу да је Карајлић зачетник "новог примитивизма", култног правца којим је овај мултимедијални умјетник храбро кренуо из пријератног Сарајева путем славе, али и презира.

Карајлић није пропустио прилику да честита Олимпијском центру "Јахорина" на рекордној посјети скијаша и гостију, који су за викенд похрлили на сунцем окупану олимпијску љепотицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана