На излетишту Зеленковац промоција културног насљеђа

Срна
На излетишту Зеленковац промоција културног насљеђа

Мркоњић Град - На излетишту "Зеленковац" код Мркоњић Града отворена је продајна изложба фотографија "БиХ и европска младост", аутора Харија Маслића.

Маслић је рекао да је циљ изложбе промоција богатог културног насљеђа БиХ.

"Циљ је да се повеже традиција народа у БиХ са афинитетима и захтјевима публике из западне Европе", навео је Маслић.

Фотографије су настале у Зеници, Травнику, Сарајеву, Крешеву, Требињу, Мостару, Стоцу, Јајцу, Мркоњић Граду и Зеленковцу, а биљеже портрете и крајолике.

Предсједник Еколошког покрета "Зеленковац" Боро Јанковић рекао је да се БиХ на овај начин промовише као дио европског културног круга.

"БиХ је у свијету углавном представљена као негативна, исфрустрирана земља, а Маслић је забиљежио лијепе ствари које представља публици", истакао је Јанковић.

Изложбу је организовала Маркетиншка и графичка агенција за промоцију босанскохерцеговачке умјетности "МерисЦон" из Њемачке. 

Руски авиони никада нису погодили цивилну мету

Москва - Руски борбени авиони нису погодили ниједну цивилну мету од почетка ваздушних удара у Сирији прије скоро три мјесеца, рекао је командант руских аеросвемирских снага генерал-пуковник Виктор Бондарев.
"Руске авио снаге никада нису погодиле цивилне мете. Пилоти су добро обучени и никада нису промашили мету, нити су икад погодили осјетљиве локације као што су школе, болнице, џамије", рекао је он.

Бондарев је, такође, рекао да је испорука руског система земља-ваздух "С-400" Сирији помогла да се "у сиријски ваздушни простор уведе ред".

Група "Амнести интернешенел" саопштила је протекле седмице да је у руском бомбардовању Сирије убијено много цивила и да се то изједначава са ратним злочином.

Руско Министарство одбране снажно је одбацило ове оптужбе. /крај/дд

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана