На 15. Данима позоришта најбоља представа "Mрешћење шарана"

Срна
На 15. Данима позоришта најбоља представа "Mрешћење шарана"

МРКОЊИЋ ГРАД- Представу "Мрешћење шарана" Центра за културу "Масука" из Велике Плане публика је прогласила најбољом на "Данима позоришта" у Мркоњић Граду.

Побједничка представа је настала по тексту Александра Поповића, а у режији Дејана Цицмиловића.

"Представа говори о нашој прошлости, о ономе што се дешавало четрдесетих година прошлог века", рекла је раније новинарима глумица Јелена Стојадиновић.

Она је додала да на сцени игра двоструку личност.

"У првом делу гледамо да будемо допадљиви публици, да то буде комедија, а онда у другом делу креће трагедија", објаснила је Стојадиновићева и додала да је било дивно играти пред мркоњићком публиком.

Дани позоришта у Мркоњић Граду, 15. по реду, завршени су синоћ представом "Секс, лажи и дивље гуске" Драмског аматерског студија "Даске" из Лакташа. Ријеч је о представи која је настала по тексту Вуди Алена, а у режији Огњена Тодоровића, који је рекао новинарима да је текст настао почетком 21. вијека.

"Представа говори о универзалним питањима - колико људи варају, колико познају свог партнера, колико далеко могу да иду и да ли би икад опростили превару", објаснио је Тодоровић.

У оквиру овог фестивала протеклих дана одигране су и представе "Чакање Годота" Шентјакобског гледалишта из Љубљане и "Један Пикасо" Академије умјетности Универзитета у Бањалуци. Директор фестивала Соња Јовандић се нада да је публика задовољна овогодишњом селекцијом представа, која је била разнолика.

"Имали су прилику да виде четири жанровски различите представе и надам се да ћемо наставити да правимо разноврсне селекције", додала је Јовандићева. Манифестација "Дани позоришта" одржана је у Културно-спортском центру "Петар Кочић" у организацији Градског позоришта. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана