Музика Владана Деснице премијерно у јавности

М. М.
Музика Владана Деснице премијерно у јавности

БАЊАЛУКА - Вече посвећено књижевнику Владану Десници, од чијег одласка ове године се обиљежава 55 година, биће одржано вечерас у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске.

На овом догађају премијерно ће бити изведене камерне композиције Владана Деснице, на основу необјављених и јавности до сада непознатих музичких партитура пронађених у пишчевој заоставштини, а које су добијене на увид љубазношћу пишчевих насљедника.

На концерту “Музика Ивана Галеба” наступиће Сара Ристић (сопран), Анђела Симић (мецосопран), Ђорђе Петровић (тенор), Јана Чокић (виолина) и Ружица Стаменковић (клавир).

- Посјетиоци ће истога дана у НУБРС  бити у прилици да погледају изложбу ауторке Олге Красић-Марјановић, која је своју оригиналну поставку имала у Библиотеци града Београда 2005. године - саопштили су из НУБРС о овом догађају који почиње у 18 часова.

Присутнима ће се обратити управник Народне библиотеке Србије Владимир Пиштало, проф. на Факултету музичке уметности у Београду Ивана Миладиновић-Прица, унука Владана Деснице др Ксенија Шкарић и министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана