Музеј Српске на Међународном форуму о Другом свјетском рату

Срна
Музеј Српске на Међународном форуму о Другом свјетском рату

УФА - Представници Музеја Републике Српске учествовали су данас на Међународном друштвеном форуму “Очување сјећања на Други свјетски рат и Велики отаџбински рат”, који се у одржава у руском граду Уфа у оквиру програма “Дани Скупштине народа Евроазије”.

Вршилац дужности директора Музеја Миладин Савић говорио је о теми “Улога Музеја Републике Српске у објективном приказивању историје српског народа у Другом свјетском рату”, саопштено је из Музеја Републике Српске.

Миленко Ђорђевић, виши кустос историчар и аутор изложбе о концентрационом логору Јасеновац, говорио је о улози и значају музеја у спречавању покушаја ревизије историје и резултата Другог свјетског рата на подручју Југославије, са посебним освртом на Музеј Републике Српске.

Међународни друштвени форум “Очување сјећања на Други свјетски рат и Велики отаџбински рат” одржан је од 3. до 7. јула, а окупио је учеснике из великог броја земаља из Европе и Азије. Циљ скупа је да се очува сјећање на Други свјетски рат.

Учешће Музеја Републике Српске на овом међународном форуму омогућено је уз посредовање Представништва Републике Српске у Руској Федерацији.

Форум је одржан путем интернета, а тема овогодишњег форума је “Заштитити сјећање на побједу”. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана