МСУ РС у конкуренцији за награду Жива

А. М.
МСУ РС у конкуренцији за награду Жива

Бањалука - Музеј савремене умјетности Републике Српске нашао се у конкуренцији за награду "Жива" за најбољи музеј југоисточне Европе уз још тринаест музеја.

Признање додјељује Форум словенских култура, а музејски стручњаци - судије за ову међународну награду посјетили су Музеј и одлучили да се нађе у трци за ово вриједно признање.

Приликом бирања најбољег, жири ће оцјењивати иновативност у поставкама, колекције, изложбене активности, рад са младима и отвореност ка публици. Пажњу ће усмјерити и на функционисање сваког одјељења у музеју, а све то у складу са условима рада институције, бројем запослених, расположивим буџетом, планом и програмом.

Награда "Жива" је установљена на иницијативу стручњака Форума славенске културе 2012. године. Славенска богиња Жива представља принцип живота, младости, љепоте, благости, виталности и плодности. Наградом се жели препознати изврсност у сектору покретне и непокретне баштине посебног региона у Европи, али и радити на промоцији најбоље праксе културног насљеђа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана