Монтажерка Олга Кошарић добила награду у Венецији

Танјуг
Монтажерка Олга Кошарић добила награду у Венецији

ВЕНЕЦИЈА - Олга Кошарић, монтажерка српског дебитантског играног филма “Да ли сте видели ову жену” редитеља Душана Зорића и Матије Глушчевића, који је премијерно приказан на 79. Филмском фестивалу у Венецији, у оквиру званичног такмичарског програма “Међународне недеље филмске критике” (Settimana Internazionale della Critica), добитница је специјалне награде у категорији умјетника до 40 година, саопштили су продуценти филма.

Потпредсједница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић упутила је честитку Олги Кошарић.

“Честитам Вам на освојеној награди на престижном Филмском фестивалу у Венецији. Награда је потврда Вашег преданог рада и посвећености, чиме сте уједно допринели промоцији Србије и наше кинематографије. Сигурна сам да ће ова награда бити подстрек у Вашем даљем раду, а Ваш професионализам, одлучност и фокусираност допринети бољем позиционирању српског филма у европским и светским оквирима” написала је Гојковић честитајући Олги Кошарић.

Жанровски филм “Да ли сте видели ову жену” је драма с елементима комедије и хорора која говори о средовјечној жени Драгињи, која кроз три различита живота покушава да искочи из своје коже.

Поред главне улоге коју игра Ксенија Маринковић у пратећим ролама појављују се Исидора Симијоновић, Борис Исаковић, Власта Велисављевић, Горан Богдан, Јасна Ðуричић, Радоје Чупић, Олга Одановић, Милица Михајловић, Ивана Вуковић, Милош Тимотијевић, Исидора Минић, Алеџ Електра и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана