Монодрама “Ненаписана писма” гостује  у Требињу

Б. П.
Монодрама “Ненаписана писма” гостује  у Требињу

ТРЕБИЊЕ - На платоу Музеја Херцеговине у Требињу сутра од 20 часова биће приређено извођење монодраме “Ненаписана писма” у извођењу првакиње Народног позоришта у Београду Вање Милачић. 

Ова представа ће бити изведена у оквиру пратећег програма изложбе “Додиром кроз стваралаштво Надежде Петровић” која је настала у сарадњи Музеја савремене умјетности Републике Српске и Уметничке галерије Надежде Петровић у Чачку, а чију поставку посјетиоци могу погледати до 17. јула у Музеју Херцеговине.

Монодрама “Ненаписана писма” представља живот и стваралаштво Надежде Петровић кроз дијалог и обраћање великом умјетнику и пријатељу Ивану Мештровићу.

Извођење у центар пажње поставља лик велике српске сликарке, добротворке, говорнице, репортерке, болничарке и хероине Првог свјетског рата. Инспирисана слојевитом личношћу ове знамените Српкиње, њеним емотивним недоумицама, положајем умјетника и ондашњим политичким превирањима, Милкица Милетић, књижевница из Чачка оживјела је лик Надежде Петровић у свом тексту “Ненаписана писма” који је за сцену адаптирала и режирала Наташа Радуловић. Глумица Вања Милачић само предводи велики женски тим који стоји иза ове представе. 

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана