Моника се враћа на млијечни пут

Ратомир Мијановић
Моника се враћа на млијечни пут

Требиње - Филмска кућа, пруга и пратећи објекти на Клобуку уз саму црногорску границу, бисер у камену, село Увјећа код Требиња и стољетни платани у центру града, све спремно чека прослављеног режисера Емира Кустурицу који готово да је окупио комплетну екипу за наставак снимања филма "На млијечном путу".

Наставак је практично почео снимањем неких сцена на Мећавнику, а у уторак ће филмске екипе своја мјеста заузети у центру Требиња због снимања неких сцена са почетка овог играног остварења.

У требињској касарни већ су постављене кулисе због снимања такозваних "греен сцреен" сцена.

У Требиње је већ стигао асистент режије Слободан Дедејић, који разговара са статистима и глумцима који ће снимати у наставку, међу којима је и Белучи и њена српска колегиница Слобода Мићаловић, које долазе почетком јула.

- У филму глуми и Бајрам Северџан, Емиров глумац натуршчик, који је већ играо у његовом филму "Црна мачка бели мачор", македонски глумац Пепи Мирчевски и такође македонска глумица Ратка Радмановић, која долази 30. јуна - казао је Дедејић.

Он је додао да је, поред лика младе, коју тумачи Моника Белучи и невјестине сестре, коју ће играти Слобода Мићаловић, Радмановићева ангажована да глуми лик бабе која у филму продаје млијеко.

Северџан глуми проводаџију, док Пепи Мирчевски глуми лик сеоског попа и кувара.

- Сви ови глумци ће засад бити ангажовани, што не значи да се касније неће појавити још неки познати глумци, након што буде завршен љетни дио снимања. Већ ове седмице у кругу требињске касарне снимају "греен сцреен", у уторак снимају на Тргу слободе у центру Требиња, да би у сриједу снимање било настављено код саборног храма, а крајем седмице слиједи снимање на магистралном путу Требиње - Љубиње, у виноградима "Вукоје" - појаснио је Дедејић.

Према његовим ријечима, на свим овим мјестима снимају кадрове који су остали недовршени из прошле године, што планирају да окончају до Видовдана, а након тога екипа се сели у село Увјећу, гдје ће се, с промјенама локација од свака три до четири дана, на релацији село Увјећа - село Клобук, снимати крајем јуна и у јулу.

За потребе снимања филма тражили су статисте из Требиња и Љубиња. У Требињу су му били потребни средовјечни мушкарци који би у филму глумили војнике, док је тражено и 40 статиста из Љубиња и то 20 жена и 20 мушкараца у добу од 55 до 80 година.

Сцене у Љубињу

Снимање у Љубињу планирано је за почетак или средину јула, а биће снимана сцена у импровизованом избјегличком логору, у којој ће и главна глумица Моника Белучи боравити два до три дана снимања, заједно са статистима које траже.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана