Моника и Кустурица код премијера Вучића

Танјуг
Моника и Кустурица код премијера Вучића

Београд - Премијер Србије Александар Вучић је данас у Влади Србије примио италијанску глумицу Монику Белучи, која ће вечерас отворити београдски Међународни филмски фестивал ФЕСТ, и режисера филма у којем она глуми Емира Кустурицу.

Вучић је захвалио Моники Белучи што је доприњела промоцији Србије и српске културе кроз пројекте које је радила са редитељем Емиром Кустурицом, саопштила је Влада Србије.


Моника Белучи је казала да је за њу важан рад са редитељима из других земља.

"У овом филму чак глумим на српском језику, и то је невјероватно искуство које сам стекла у Вашој земљи", рекла је Моника Белучи о филму "На млијечном путу".

Кустурица је захвалио Вучићу на личној подршци коју је пружио том његовом филму. Вучић је казао да је промоција Србије кроз филмску индустрију важна и да ће Влада Србије подстицати филмске пројекте, и помоћи да се створе добри услови за снимање филмова и продукције у Србији.

Славна глумица је од премијера Александра Вучића добила корпу пуну српских производа, а италијански амбасадор Београду Ђузепе Манца је искористио прилику да нашем славном редитељу уручи Орден италијанске звијезде за допринос Емира Кустурице афирмацији италијанске културе и италијанских умјетника.

"Кустурица је повезан с културом наше земље и сматра италијански филм својим узором. Улицама и местима у 'Дрвенграду' дао је имена великана наше кинематографије, прије свега Фелинија, док италијански филмови увијек заузимају важно место у програму његовог фестивала Кустендорф", наводи се у образложењу додјеле ордена

Кустурица је напоменуо да је на почетку своје каријере много научио из филмова италијанског неорелаизма: "Радујем се што тако важна италијанска умјетница доприноси тако што промовише наш најјачи филмшки фестивал", казао је Кустурица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана