Моника филмски гине у Хутовом блату

Александра Маџар
Моника филмски гине у Хутовом блату

Бањалука - Екипа филма "На млијечном путу" завршила је снимање сцене на Каменој гори у којој су се Коста (Емир Кустурица) и млада (Моника Белучи) крили на дрвету од војника, а снимање нових сцена наставља се сљедећих дана у Хутовом блату код Чапљине.

Како "Глас Српске" сазнаје од продукцијског тима филма, професионална екипа сниматеља, сценографа, пиротехничара, каскадера и главни глумци у Чапљини ће снимати акционе сцене у којима ће Кустурица и италијанска филмска дива скакати кроз водопад, ронити, крити се иза стада оваца.

И у овом дијелу приче Кустурица и Моника бјеже од прогонитеља. Бјежећи кроз стадо оваца, доћи ће до експлозије у којој ће Моника погинути, а Емир преживјети.

Њена смрт Кустурицу ће одвести у монахе.

- Снимање  сцена у којима се Коста и млада крију на дрвету од војника било је продужено два дана, јер је професор Кустурица добио нове идеје - објаснили су из продукцијског тима.

Како су рекли, снимање у Вишеграду планирано је за другу половину септембра, послије Хутовог блата.

Како је раније славни режисер рекао, снимање филма "На млијечном путу" представља његов повратак филмској умјетности и ово је најзахтјевнији филм у његовој умјетничкој каријери.

Сви они који поштују рад Емира Кустурице и љубитељи седме умјетности кроз овај филм имаће прилику да виде три тематска дијела - причу о змији, затим причу о љубави и причу о монаштву. Према ријечима Кустурице, филм говори о свевременској теми - теми доброте, односно о томе да, ако не буде доброте, једног дана неће имати шта да окреће Земљину осу.

Уз славну глумицу Монику Белучи,  већу улогу у филму имаће српска глумица Слобода Мићаловић, која ће глумити сестру ратног плаћеника, жену заљубљену у Кустурицу.

Премијера филма одржаће се  на Међународном филмском фестивалу Кану, у мају сљедеће године.

Дублерка

Инако се у медијима појавила информација да ће Белучијеву у сценама борбе и акробатских покрета који захтијевају велику покретљивост и гипкост тијела замијенити дублерка, бивша српска мисица Драгана Атлија, за "Глас Српске" из продукцијског тима филма "На млијечном путу" демантовали су ову вијест.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана