Моника Белучи поново у Требињу

Ратомир Мијановић
Моника Белучи поново у Требињу

ТРЕБИЊЕ - Италијанска глумица Моника Белучи допутовала је јуче у Требиње са млађом кћерком Леоном, ради снимања филма "На млијечном путу" режисера Емира Кустурице.

Белучијева ће са кћерком и дадиљом, као и прошле године, бити смјештена у хотелу "Платани".

У Требиње је допутовала из Француске на дубровачки аеродром.

Приликом уласка у хотел, филмска дива је врло љубазно позирала фоторепортерима. Сцене за филм са Белучијевом данас ће бити снимане у Билећи. Планирано је да снимање у Херцеговини траје до 12. септембра.

Иначе, надомак црногорске границе, на мјесту гдје у доба мајских врућина слабо ко и у аутомобилу пролази, ових дана влада ужурбаност. Мјесто дешавања је имање породице Орбовић, гдје су направљени филмска кућа, пруга и пратећи објекти, а главни актери су техничка и глумачка екипа филма.

У филмском објекту, који је Кустурица изградио за потребе филма, налази се дјевојачка соба у којој Милена (глуми је Слобода Мићаловић) проводи слободно вријеме и вриједно вјежба на коњу са хватаљкама.

Поред кревета је витрина, коју красе фотографије Милене и њеног брата, којег глуми Мики Манојловић. У дворишту сеоског домаћинства гачу гуске, а своју сцену "чекају" и двије краве.

Неколико метара од куће, поред жељезничке пруге, налази се уобичајен филмски амбијент - камере, рефлектори, репортажна кола, шатор у којем филмска екипа прави паузу за ручак и дрвена барака у којој се глумице пресвлаче и шминкају. Све у свему, слика као она од прије годину.

Други дио снимања прекинут је крајем септембра прошле године.

- Филм је смишљено тада заустављен јер има много трикова, а ти трикови су спороходни и да би били добри, треба много времена да се направе, тако да ће филм бити до краја ове године комплетиран и 2016. у Кану - казао је Кустурица и додао да планира да на филмско платно пренесе трилогију о супротности рата и љубави, причу која је, како каже, централна идеја његовог живота.

Према најавама из продукције, осим Белучијеве и Мићаловићеве, на Клобуку ће снимати и глумац натуршчик Бајрам Коља Северџан.

Асистент режије Слободан-Бобан Дедејић истиче да се глумачка екипа комплетира.

- У филму глуми и Северџан, Емиров глумац натуршчик, који је већ играо у његовом филму "Црна мачка бијели мачор", македонски глумац Пепи Мирчевски и такође македонска глумица Ратка Радмановић, која долази 30. јуна - каже Дедејић за наш лист.

Он додаје да је, поред лика младе, коју тумачи Белучијева, и невјестине сестре, коју ће играти Мићаловићева, Радмановићева ангажована да глуми лик бабе која у филму продаје млијеко, Северџан глуми проводаџију, док Пепи Мирчевски игра сеоског попа и кувара.

Сви ови глумци ће, каже, за сада бити ангажовани, што не значи да се касније неће појавити још неки познати глумци, након што се заврши љетни дио снимања.

Филм ће се, осим на Клобуку, снимати и у селу Увјећа код Требиња, а током љета глумцима ће се придружити и Мики Манојловић. Али, ако је судити по досадашњој пракси, немојте се изненадити уколико још неко од познатих глумаца посјети Требиње.

Филм је прича о љубави и рату у којој Кустурица игра монаха, а Белучијева дјевојку која се заљубљује у Предрага Микија Манојловића, у филму брата мљекарице Слободе Мићаловић.+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана