Модни фотограф Павел Сурови представља Србију на самиту "Пут свиле Пекинг 2024"

С.К.
Foto: Уступљена фотографија

ПЕКИНГ - У Пекингу почео самит " Пут свиле Пекинг 2024“ (2024 Silk Road Rediscovery Tour of Beijing)  на који су позване познате личности из цијелог свијета а који град Пекинг организује у сарадњи са Цхина Медиа Гроуп.

Међу учесницима самита су познати умјетници, директори медијских кућа, бивши министри информисања и инфлуенсери чак из 39 земаља. Србију на овом самиту представља познати модни фотограф и умјетник Павел Сурови из Кисача, који је директор Културног центра Кисач.

-За мене је велика част да је тако велика земља Кина препознала мој уметнички рад. После многобројних посета кинеских делегације Кисачу и Културном центру у Кисачу, представници града Пекинга су ме одабрали да будем њихов гост. Њима се свидела идеја како могу фотографије народних ношњи које сам правио за отварање Европске престонице културе - Нови Сад да имају такву популарност у свету и код публике да се излажу у многим ебропским градовима – каже Сурови.

Поносан је каже, што је организатор одлучио да његову фотографију на постер овогодишњег Пекиншког самита.

-Одлазак Кину за мене представља ново невероватно искуство, пуно тога сам научио, а мислим да сам и успео задивити делегацију Града Пекинга својим визијама, филозофијом и уметничким делима. Радује ме што могу представљати Републику Србију, Град Нови Сад. Културни центар Кисач, као и презентовати своја уметничка дела у Пекингу!   - нагласио је Сурови.

Гостопримство

Павел Сурови наглашава да овакво гостопримство није доживио нигдје на свијету.

-Брину о нама на сваком кораку сваки гост има додељеног личног преводиоца, који је уједно и Вама на услузи сваког тренутка. Мени је придељена Мицо, која ради као прекоокански амерички дописник у Пекиншком радију. Видели смо невероватне културне центре, приватне музеје, оперу, највећу модерну библиотеку на свету, иновативне развојне центре и компаније, које производе роботе и беспилотна кола и камионе. Највећа атракција је пред нама а то је Забрањени град – нагласио је Сурови.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pavel Surovy (@pavelsurovi)

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана