Младен Матовић в.д. директора Банског двора

Весна Поповић
Младен Матовић в.д. директора Банског двора

Бањалука - Професор на Академији умјетности у Бањалуци, Младен Матовић, према незваничним информацијама именован је јуче за вршиоца дужности директора Културног центра Бански двор након одласка у пензију дугогодишњег првог човјека ове градске установе Милорада Петрића.

Међутим, ово именовање јуче је било под велом тајне јер ни градоначелник Игор Радојичића у чијој надлежности је именовање а ни Матовић нису потврдили али ни демантовали ову информацију.

- Разговарам са неколико људи који би могли преузети ту функцију. Није ријеч о страначком опредјељењу већ ме интересују концептуални приступи кандидата односно ко ће направити од Банског двора епицентар културних дешавања -  објаснио је Радојичић и додао да ће одлуку донијети данас.

Нагласио је да ће убрзо након именовања в.д. директора бити расписан конкурс за избор директора.

Матовић је објаснио да је за именовање на чело Банског двора сазнао из медија и да других информација нема.

- Нисам ништа добио црно на бијело и зато не могу да коментаришем. Било какве информације моћи ћу да дам  у скоријој будућности  - казао је Матовић.

На јучерашњем засједању Скупштине града једна од тачака дневног реда је било и разрјешење дужности дугогодишњег директора Културног центра Бански двор Милорада Петрића након што је пензионисан.

Младен Матовић је композитор, диригент и музички педагог, рођен је 1980. године у Бањалуци. Дипломске и постдипломске студије завршио је на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци, одсјек за музичку умјетност, окончавши сваки циклус студија са просјечном оцјеном десет. Секретар је Катедре за солфеђо и музичку педагогију Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, гдје је тренутно запослен у звању доцента.

Скупштина града је јуче између осталог разматрала и правилник о условима отуђења непокретности у својини града, с циљем реализације великих инвестиционих пројеката.
- Ефекти тог правилника требало да буду веома корисни јер би град постао конкурентан у окружењу, а и регионално. Морамо привући инвеститоре и овај правилник који ће омогућити да они купе грађевинско земљиште или објекте испод тржишне цијене или чак бесплатно, ако је ријеч о новом запошљавању или инвестицији - појаснио је Радојичић.
Истакао је да је правилником предвиђено да Скупштина града одлучује који је пројекат испуњава услове да буде проглашен од значаја за економски развој.

Орден

Бански двор је од 1932. године, када је изграђен, мјесто за афирмацију културе и умјетника. Поводом Дана Републике Српске, 9. јануара, ове године предсједник РС Милорад Додик одликовао је ову установу орденом Његоша другог реда за рад и резултате у области културне дјелатности и достигнућа од ширег значаја у афирмацији РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана