Млада бањалучка глумица Милица Станковић игра у серији и филму “Олуја”: Глума је тежак, али прелијеп посао

Бранислав Предојевић
Млада бањалучка глумица Милица Станковић игра у серији и филму “Олуја”: Глума је тежак, али прелијеп посао

БАЊАЛУКА - Талентована бањалучка глумица, иначе члан 10. генерације полазника Студија “Јазавац”, изабрана је на аудицији за улогу у филму и серији “Олуја”, добивши изненадну прилику да се опроба у водама велике продукције и да сарађује са великим глумачким именима попут Јове Максића и Давора Јањића.

Режисер Милош Радуновић почео је ове седмице снимање филма  по догађају који представља једну од највећих трагедија српског народа од Другог свјетског рата. То је први пут да српска кинематографија покрива тему страдања Срба у погрому из 1995. године, а пројекат ће чинити дугометражни играни филм и 12 епизода серије. Симпатична дјевојчица каже да је ова прилика остварење њених снова, без обзира на тежину задатка и изазов велике теме, наводећи да је “главни кривац” за одлазак у глумачке воде љубав према позоришту.

- Од својих најмлађих дана сам била редован посјетилац у позориштима и некако сам на тај начин баш завољела позоришну сцену. Чула сам за Студио “Јазавац” и одлучила да се упишем, тј. да се почнем бавити глумом. Радећи у “Јазавцу” добила сам и-мејл и обавјештење о аудицији за глумце у филму и серији “Олуја”, на коју сам се пријавила, како бих прије свега доживјела тај осјећај кастинга, аудиције. Искрено, нисам се надала нити очекивала да бих баш ја могла да добијем тако велику улогу. Када су ме назвали из продукције и рекли да сам баш ја одабрана, била сам пресрећна и изненађена, а два пута сам их звала да провјерим да ли је то сигурно и смијем ли јавити својим пријатељима - рекла је Милица Станковић за “Глас Српске”.

Сет “Олује” крајње је озбиљна продукција, која паралелно спрема играни филм и серију, уз врхунску глумачку екипу и озбиљан буџет. Ипак, млада глумица каже да се комплетна екипа побринула да њено прво професионално снимање прође на прави начин.

- Само снимање и сетови су много тежи него што сам замишљала, али је исто тако много забавно и уживам у сваком моменту снимања. Цијела екипа ме је прихватила као да сам већ играла са њима и, искрено, не бих знала рећи ко је бољи према мени. Глумци, шминкери, костимографи, сви су сјајни и стварно је супер бити дио овог пројекта - одушевљена је Милица новим глумачким задатком, али наглашава да је имала огромну помоћ искуснијих колега и породице.

- Након сто су ми јавили да сам добила улогу и прије самог одласка на снимање, највећу подршку и припрему сам имала од старијих колега из “Јазавца”, тачније од Љубише Савановића, Драгане Марић и ментора моје генерације Сенада Милановића. Они су ми помогли да знам шта ме чека на снимањима, како ће то све изгледати и како да све то одрадим. На сетовима и на снимању највише времена проводим са Иваном Вујићем, који је мало старији од мене, али са много већим искуством у овако великим филмовима. Што се тиче породице, без њихове подршке ништа од овога не бих ни радила - додаје она за “Глас”.

Полазница Студија “Јазавац” каже да обожава да гледа филмове и представе мало лакше тематике од оне које тренутно снима и да поштује све глумце иза којих стоји таленат и велики рад.

- Највише волим да гледам забавне филмове, комедије, мало другачије тематике од овог мог првог филма и моје прве улоге.  Од узора не могу да именујем никога посебно јер их је превише добрих на сцени. Од свакога од њих покушавам да “препишем” оно најбоље, а једна од њих је и Марија Пикић, са којом имам прилику да играм у овом филму - јасна је млада глумица.

“Јазавац”

Сенад Милановић, један од најталентованијих бањалучких глумаца млађе генерације, уједно и њен ментор у студију “Јазавац”, за своју штићеницу има само ријечи хвале.

- Милица се укључила у рад Студија “Јазавац” у септембру прошле године као 10. генерација студија. Она је слободна, маштовита, марљива, емпатична и јако драга особа, са неизмјерном количином талента за овај позив. Њени родитељи су је лијепо усмјерили и васпитали и она је, прије свега набројаног, један јако добар човјек. Добила је улогу у серији и филму “Олуја”, прије свега јер је одговарала опису лика 100 одсто, али због тога што смо радили пар дана на сепаратима које су добили и резултат је био управо то -  добила је улогу! Не сумњам да ће њена рола остати запамћена, јер она то, просто речено, заслужује - каже Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана