Мири Бањац награда за животно дјело

Агенције
Мири Бањац награда за животно дјело

Смедерево - Уручењем награде за животно дјело глумици Мири Бањац и проглашењем најбољих у Смедереву су завршени 33. "Нушићеви дани".

Била је то прилика да се публика подсјети њених филмских улога у којима су забиљежена нека од најзначајнијих остварења драмске умјетнице.


Награда за ревитализацију драмске класике на театарским сценама у земљи и иностранству, која се додјељује бијенално, припала је режисеру Милици Краљ.

Најбоља представа фестивала је "Клаустрофобична комедија" Душана Ковачевића, у извођењу Звездара театра и режији Дарка Бајића, али је публика била другог мишљења, како то већ обично бива на фестивалима, и њој се највише допала и најбољу оцјену добила је представа "Мајстори, мајстори", коју је, према тексту Горана Марковића, режирао Милан Караџић, а изводе је глумци Позоришта "Бошко Буха" из Београда.

У фестивалски програм "Нушићевих дана", који је трајао од 10. до 15. априла, селектор Братислав Петковић уврстио је шест представа, преносе медији.

Осим поменутих, награђених представа, публика је видјела и "Палилуски роман" у извођењу Београдског драмског позоришта, "Лице" Атељеа 212, "Бизарно" Народног позоришта у Београду и Шабачког позоришта, и "Лаки комад" у продукцији Културног центра Чукарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана