Мира Бањац слави 93. рођендан: Себи сам пожељела само да будем здрава

Srpskainfo
Foto: Arhiva

Мира Бањац данас слави 93. рођендан. Легендарна глумица је рођена на данашњи дан 1929. године у Ердевику.

У каријери која траје дуже од седам деценија одиграла је више од 300 улога и добила 30 престижних награда.

Мира је обиљежила историју балканске кинематографије углавном играјући мајке, тетке и баке, преносивиши на филмско платно и телевизијски екран и љепоту и муку животних улога већине жена.

У приватном животу и односу према улогама које је маестрално одиграла одувијек је била скромна, иако јој импознатна умјетничка заоставштина даје за право да буде потпуно другачија.

Управо тај ведри дух, оптимизам и љубав према свијету држе је младом и данас, кад је закорачила у ново љето живота. Љубав коју несебично пружа и љубав коју добија сваки пут кад крене на пијацу, у град, на телевизијски сет.

Тако проводи и данашњи рођендан – мало ћаскајући са продавцима на пијаци, мало више у друштву сина Бранислава и драгих пријатеља. Претходна два дана провела је радно, на сету.

– Мама је двије ноћи била на снимању – каже за Она Бранислав Јовановић, син Мире Бањац.

– Јутрос је отишла на пијацу, па идемо на гала ручак у један новосадски ресторан. То ће бити мој поклон мами за рођендан, уз жеље да га заједно славимо и у годинама које долазе.

Слављеница је, као и увијек скромна и нема много жеља.

– Себи сам пожељела само да будем здрава, да могу да радим и да никада не мирујем, а не да ме заливају као биљку – каже Мира Бањац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана