Мира Бањац прославила 91. рођендан, прижељкује нова снимања

Г.С.
Мира Бањац прославила 91. рођендан, прижељкује нова снимања

БЕОГРАД - Легендарна глумица Мира Бањац јуче је прославила улазак у десету деценију живота. Славна дива домаћег глумишта напунила је 91. годину, а због пандемије вируса корона рођендан је прославила у ужем кругу пријатеља у Новом Саду.

Мира је славу стекла веома млада и до сада је одиграла преко 300 улога, а највише је остала упамћена по томе што је била жена из народа.

Глумом се бави већ 70 година и припада првој генерацији глумаца која је завршила Позоришну школу у пријестоници Војводине.

Послије стотину улога у позоришту, 30 на филму и 20 у ТВ серијама, након што је обишла буквално цијели свијет - зна се да ничег не би било без Срема.

Он јој је дао карактер и унутрашњи склоп који ју је одвео до најинтригантнијих људи свог времена и извео на црвени тепих спектакла.

Оно због чега је публика толико воли је то што је увијек била своја, па и у улогама које је играла. Знала је да унесе дио себе у сваку улогу и на тај начин је још више повезивала публику са самим дјелом и собом.

Колеге глумци који су сарађивали са легендарном Миром Бањац путем друштвених мрежа су се присјетили рада са овом глумицом и искористили прилику да јој честитају рођендан.

“Када сам дошла на сцену да радим, била је глумица која ме одушевила нежношћу, смиреношћу и талентом! Она је некако била посебна и загонетна. Ми, на пример, када изађе репертоар да гостујемо негде и видимо да је околина Београда, само њу цитирамо из 'Корешподенције': 'Од иноземства сам видела Земун, а обећато ми је и Панчево'“, написала је глумица “Атељеа 212” Марина Вујевић.

Даме као што је ова глумица данас се ријетко рађају, као што су ријетки и васпитање и вриједности које Бањчева носи.

Сама глумица раније је истакла да јој тешко пада тренутна ситуација са пандемијом вируса корона и да је најважније да размишљамо позитивно и да се окружимо људима који имају ведар дух.

“Уложите време у дружење и разговор, волите људе, будите са пријатељима, јер је то једини капитал који ће вам се вратити у животу. Срећом, сви сада имамо телефоне и тако можемо да одржимо контакт са пријатељима. То није исто као живи контакт, али ипак значи нешто”, рекла је Мира Бањац.

Глумица је додала да јој много недостају снимања, али и жива комуникација са људима.

“Почели смо да снимамо један филм у Бањалуци, али смо морали да прекинемо. Једва чекам да се ситуација стабилизује и да се вратимо послу. Не верујем да ће то бити пре пролећа”, закључила је Мира Бањац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана