Министарство просвјете и културе РС и "Глас" настављају сарадњу: Чување снаге писане ријечи

Бранислав Предојевић
Министарство просвјете и културе РС и "Глас" настављају сарадњу: Чување снаге писане ријечи

БАЊАЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске снажно ће подржати "Глас Српске" у припремама за гостовање издавача Републике Српске на београдском сајму књига од 21. октобра и за 29. "Гласов" Сајам књиге у септембру сљедеће године.

Овогодишњи "Гласов" Сајам књиге имао је одличне резултате у виду функционалније организације, појачаног учешћа издавача из Републике Србије и планским поклоном књига свих издавача учесника за библиотекарски фонд Републике Српске, остварен кроз ефикасну сарадњу "Гласа", Министарства просвјете и културе Републике Српске, те Министарства културе Србије, што никако није занемарљиво у времену када књиге воде тешку борбу са утицајем напредних дигиталних технологија. 

Министарка просвјете и културе Републике  Српске Жељка Стојичић је истакла задовољство због остварених резултата сарадње "Гласа" и ресора на чијем је челу на организацији Сајма књиге у Бањалуци.

- Свјесни смо значаја и традиције "Гласовог" Сајма књиге за културну сцену Републике Српске и министарство ће, у складу са својим могућностима, увијек бити уз ову манифестацију како би у сљедећим годинама добила нови замах у промовисању књижевне ријечи. Овогодишњи сајам остварио је упечатљиве резултате, што је било видљиво како на самој манифестацији кроз повећан број издавача, књижевних гостију и посјетилаца, тако и кроз снажан медијски одјек овогодишњег Сајма књиге - рекла је Стојичићева. Министарка је нагласила да ће Министарство просвјете и културе дати подршку свим домаћим издавачима и најавити нове пројекте са Министарством културе Србије.

- Делегација министарства посјетиће 23. октобра издавачки штанд Републике Српске, који ће ове године у најјачем издању бити присутан на београдском сајму књига, а том приликом биће присутна министарка културе и потпредсједница владе Србије госпођа Маја Гојковић. Том приликом заједно са представништвом наше Владе у Србији, потписаћемо нови меморандум о сарадњи након истицања старог, како би створили квалитетну институционалну подлогу и додатно ојачали све видове сарадње на пољу културе и просвјете Републике Српске и Србије - казала је Стојичићева.

Треба поменути да ће "Глас Српске" на штанду издавача из Републике Српске на београдском сајму књига 27. октобра од 11 часова представити књигу "Тако је писао Лимун", посвећену Лимуну Папићу, доајену спортског новинарства и "Гласа Српске" те промовисати бројна друга његова издања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана