Министарство просвјете и културе Републике Српске: Објављени резултати конкурса за суфинансирање 192 пројекта

Срна
Министарство просвјете и културе Републике Српске: Објављени резултати конкурса за суфинансирање 192 пројекта

БАЊАЛУКА- Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је данас резултате јавних конкурса према којима ће бити суфинансирано 192 пројекта у укупном износу од 670.000 КМ.

Објављени су резултати конкурса за суфинансирање програма и пројеката у култури за 2021. годину, резултати јавног конкурса за суфинансирање културног стваралаштва националних мањина за 2021. годину и јавног конкурса за суфинансирање програма рада репрезентативних струковних удружења у Републици Српској, саоштено је из Министарства.

Из области музичке и музичко-сценске умјетности у свим категоријама биће суфинансиран 31 пројекат. У области позоришне продукције суфинансира се 12 пројеката, а 11 пројеката у области позоришних манифестација, додаје се у саопштењу.

Министарство ће суфинансирати 18 књижевних манифестација, 23 издавачака пројекта, шест пројеката у области филмских фестивала, 17 пројеката у области визуелне и мултимедијалне умјетности, 25 пројеката културно-умјетничких друштава и ансамбала народних игара и пјесама, те 32 пројеката из области културног насљеђа.

Према резултатима јавног конкурса за суфинансирање пројеката културног стваралаштва националних мањина за 2021. годину, Министарство просвјете и културе ће суфинансирати 14 пројеката укупним износом од 30.000 КМ.

За суфинансирање програма рада репрезентативних струковних удружења у Републици Српској издвојено је 50.000 КМ, истиче се у саопштењу.

Резултати јавних конкурса за 2021. годину објављени су на порталу Владе Републике Српске www.vladars.net, на страници Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана