Мина Лазаревић: Смех нас опоравља и чини бољим

Г.С.
Мина Лазаревић: Смех нас опоравља и чини бољим

"Тешко је играти комедију кад вам се у животу дешава нешто ружно или тужно, али у исто време смех нас и опоравља и чини бољим", каже у интервју за БЛ уживо позоришна, телевизијска и филмска глумица Мина Лазаревић.

Након успјешне турнеје у Канади, ових дана са колегом Срђаном Ивановићем са представом "Ја(О) мени" учествоваће на Фестивалу малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву.

Хит комедију "Ја(О) мени" имаће прилику да види и бањалучка публика 17.децембра у Дому омладине.

БЛ УЖИВО:  Мина, Ви сте чест гост Бањалуке и Републике Српске. Посљедњих година гостовали сте са представом "Чорба од канаринца", недавно смо Вас гледали у кабареу у Б.двору ускоро ћете гостовати са комедијом "Ја(о) мени". Публика Вас воли, увијек су сјајне реакције.Шта за Вас значе гостовања у Бањалуци?

МИНА: Љубав је обострана,и моја према публици ,тако да се у Бањалуци увек осецам као код куце.

БЛ УЖИВО; Зашто волим Бањалуку је наша рубрика за коју ћемо Вас замолити одговор?

МИНА; Први пут сам била у Бањалуци кад ми је било девет година, у посети брату који је служио војни рок. Од тада често долазим и већ имам места и људе које волим да видим. Изузетно пријатељски град,са пуно садржаја и одличном клопом

БЛ УЖИВО: Представа "Ја(О) мени" у којој играте са Срђаном Ивановићем учествује и на Фестивалу малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву. Много сте је играли у Републици Српској, Србији, региону…Духовити дијалози о замкама администрације изазивају салве аплауза и смијеха. Да ли је смијех и најбољи начин да лакше поднесемо сурову стварност?

МИНА: Дефинитивно смех јесте терапија и ја то примењујем успешно целог живота. Лековито је смејати се,а јос лепше када учините да се неко смеје и бар на кратко заборави све проблеме.

За нас, комедија је најтежи жанр. Мој покојни,велики професор,Влада Јевтовић је рекао кад играш трагедију, не морају да плачу, али кад играш  комедију, морају да се смеју. Није лако засмејати некога, да при том то не буде баналан,прост хумор и "гег". Такодје, јако је тешко играти комедију кад вам се у животу десава несто ружно или тужно и кад нисте расположени. Али,у исто време,то вас опоравља и чини бољим него што сте били. Бар кад сам ја у питању,тако је.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана