Мима Караџић: Уступам место млађима

Танјуг
Мима Караџић: Уступам место млађима

Глумац Милутин Мима Караџић саопштио је да послије 27 година одлази из сталног ангажмана Атељеа 212, јер има своје телевизијске и продуцентске послове и жели да уступи мјесто млађима.

Тим поводом организовао је опроштајно вече са колегама и пријатељима у фоајеу Атељеа, а новинарима је рекао да се "у ствари опрашта од плате".

"Дошао сам као млад у ову кућу и ту проживео најлепше године", истакао је он, помињући чувена дружења у бифеу Атељеа у време када су ту били глумци Зоран Радмиловић, Мира Бањац, редитељи Мира Ступица, Љубомир Муци Драшкић, писци Душан Ковачевић, Борислав Михајловић Михиз...

Подсјетио је да је играо у њему драгим генерацијским представама "Мај нејм из Митар" и "Сироти мали хрчки", у "Кнегињи од Фоли Бержера" чији је цио велики ансамбл послије сваког извођења остајао "заједно до зоре"...

"Онда се много тога променило и у држави и у нама. Свашта је протутњало и данас су други трендови и друге вредности", указао је Караџић.

Напомињући да је у међувремену ушао у телевизијску причу и продуцентске пројекте, признао је да сада не би могао ни да одговори на позив за нову улогу у Атељеу јер је заузет у наредних годину и по дана.

"А не радити ништа и примати плату, макар и малу, није у реду", истакао је он, уз опаску да ће "сигурно пола Србије рећи да је будала".

"Улазим у авантуру да сам зарађујем, а и желим да уступим место неком младом глумцу, још боље глумици", рекао је у свом познатом духовитом маниру Караџић.

Управница Атељеа Ивана Димић истакла је да је Караџић глумац са озбиљном биографијом и навела низ његових улога у Атељеу, Звездара театру, позоришту "Бошко Буха", Београдском драмском, као и на филму и телевизији.

"Наш вољени Мима више неће бити званични члан куће, али ће заувек бити део Атељеа", нагласила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана