Милутин Мима Караџић за Глас Српске: Играћу у позоришту, али не желим плату

Александра Маџар
Милутин Мима Караџић за Глас Српске: Играћу у позоришту, али не желим плату

Бањалука - Публика у позоришту сигурно ће имати прилику да ме поново гледа на даскама театра. Зашто да не, само не желим више да примам плату.

Рекао је ово за "Глас Српске" глумац Милутин Мима Караџић који је послије 27 година отишао из Атељеа 212. Мима се позоришту и Атељеу 212 вратио 2000. године хит представом "Ратна кухиња", издржао је још 13 година и ријешио да се из овог театра повуче трајно.

- Није било уопште тешко донијети одлуку да одем из позоришта. Данас није лако опстати у театру, из простог разлога јер је позориште постало социјална прича - сматра глумац.

Присјећајући се својих почетака и дружења у Атељеу 212, глумац је истакао да су се многе ствари у свијету позоришта драстично промијениле.

- Данас су други трендови и вриједности. Желим да моје мјесто у позоришту заузме неки млади глумац којем могу да пожелим да игра по 25 представа мјесечно, колико сам својевремено и ја играо у овом позоришту - нагласио је Караџић.

Он је са екипом глумаца из популарне телевизијске серије "Будва на пјену од мора" боравио у Бањалуци како би најавио трећу сезону. Каже да је један од разлога због кога се одлучио за повлачење из позоришта и плата која му није ништа значила.

- Немогуће је живјети од те плате, а прије свега не могу ни одговорити на обавезе које ми позориште намеће - казао је Караџић.

Подсјетио је да се продукцијом бави већ осам година, а такође је најавио да ради на новом пројекту, али каже да је још рано за откривање детаља.

- Коначан договор о овом пројекту требало би да буде постигнут врло брзо, а ја ћу тада врло радо да детаљно објасним о чему је ријеч. Сада још нисам сигуран како ћемо заокружити ту нову причу - казао је Караџић.

Публика је овог глумца имала прилику да гледа у бројним популарним српским филмовима, телевизијским серијама, позоришним представама, али увијек са одређеном дозом препознатљивог хумора.

- Мислим да сам до сада радио добре и коректне пројекте. Врло сам поносан на свој посао. Пет и по мјесеци смо снимали "Будву на пјену од мора", 40 епизода са 115 глумаца и 65 људи технике. Послије снимања никоме нисмо дуговали ништа - истакао је овај глумац.

Великани

Мима Караџић се осврнуо на вријеме када су у бифе Атељеа 212 долазили великани српског глумишта Зоран Радмиловић, Мира Бањац, Мира Ступица, Душан Ковачевић, уз ријечи да су то била нека друга времена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана