Милорад Вицановић у сусрет 9. салону стрипа у Лакташима: Прилика за откривање стрип тајни

Мирна Пијетловић
Милорад Вицановић у сусрет 9. салону стрипа у Лакташима: Прилика за откривање стрип тајни

Лакташи - Галерија центра за културу и образовање у Лакташима уз велико залагање свјетски признатог стрип цртача Милорада Вицановића, биће домаћин 9. салона стрипа у Лакташима који своја врата отвара сутра од 20 часова.

Како је за "Глас Српске" испричао Вицановић, иако је ове године било упитно његово одржавање, Салон стрипа ће се ипак одржати, али без неких нових садржаја. Овогодишњи Салон је замишљен као дводневна манифестација, па ће тако  у петак и суботу од 12 до 20 часова бити одржане креативне радионице.

- Тако ће све заинтересоване на отварању дочекати изложба радова прошлогодишњих учесника, а овогодишњи учесници, али и посјетиоци ће моћи да уживају у берзи стрипа, промоцијама и стрип радионицама - најавио је Вицановић.

Биће то одлична прилика, истиче овај умјетник који успјешно гради инострану каријеру стрип цртача, да се заинтересовани и талентовани прикључе радионицама које ће водити врхунски цртачи, али и да разговарају о стрипу и свим "тајнама које носи ова умјетност".

- Наш циљ је да промовишемо оно што смо до сада урадили, да упознамо публику са свјетским токовима стрипа, те их заинтересујемо, наравно оне талентоване који воле да цртају, да се и сами окушају у креирању властитог стрипа - поручује Вицановић.

Према његовим ријечима, а оно што га највише и радује јесте да овакви догађаји највише привуку млађу публику која жели нешто ново да научи.

- Сматрам да су овакви догађаји идеални за квалитетно образовање и усмјеравање младих људи у истинске животне вриједности, односно квалитетно утрошен слободно вријеме. Научиће нешто ново, упознати се са стрип цртачима из различитих крајева, те на концу, у здравом и инспиративном окружењу провести своје слободно вријеме - закључује Вицановић.

Салон стрипа у Лакташима је још увијек једини редован фестивал стрипа у БиХ.

Учесници

Учесници 9. салона стрипа у Лакташима су: Предраг Иконић, Милан Младић, Борислав Маљеновић, Аљоша Томић, Миљенко Богдановић, Саша Јовановић, Владимир Алексић, Милан Дрча и Милорад Вицановић Маза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана