Милорад Мандић Манда: Све теже насмeјати публику

Милан Вујић
Милорад Мандић Манда: Све теже насмeјати публику

Живимо у тешком времену и све је теже насмејати публику. Увек је боље да се људи смеју него да плачу, годинама проживљавамо драме, па их не морамо гледати и на филму и у позоришту.

Рекао је ово за "Глас Српске" популарни српски глумац Милорад Мандић Манда, који је истакао да је комедија његов дефинитиван избор, без обзира на то да ли је ријеч о седмој умјетности или театру.

- То што је мени комедија дража него остали жанрови не значи да бежим од других понуда и улога, јер то је задатак сваког глумца - казао је Мандић.

Комичар, који је освојио публику својим разноврсним улогама, са глумачком екипом представе "Преваранти" обишао је бројне градове у Србији и Српској.

- Са овом комедијом потпуно смо освојили публику, али то не значи да сада могу да одмарам. Пробе за нови позоришни комад почеће крајем овог месеца. Осим тога, очекује ме и један пројекат на Радио-телевизији Србије, тако да имам пуне руке посла - открио је глумац.

Међутим, казао је да је одавно научио да глума тражи потпуну посвећеност.

- Своје слободно време прецртао сам оног дана када сам уписао Факултет драмских уметности. Од тада моје време кроје професори, организатори, редитељи, писци, моје колеге, а у овом занату нема празног хода - казао је Мандић.

Сматра да колективни одмори које позоришта имају више служе да се уштеди новац. Али чак и тада глумци раде пуном паром, снимајући филмове или серије.

Иако се у одређеном периоду више бавио филмом него позориштем, казао је да се никада није окретао само једном медију.

Кроз смијех је рекао да са супругом и глумицом Ањом Мандић добро сарађује и код куће и на на послу, јер су много пута заједно играли и лако се договоре.

- Моја Ања је дивна особа, па ми је са њом веома лепо и у приватном животу и на сцени. Пошто се веома добро познајемо, у нашим заједничким сценама потребан је само поглед или реч, који асоцирају на нешто што нас двоје знамо. На тај начин брзо урадимо одличну сцену - напоменуо је Манда.

Снимања и пробе

- Нисам од оних који се брзо умарају и као не могу да раде два посла у исто време. Знао сам да дању снимам филм, а да увече трчим на представу. Било је и супротних ситуација када сам играо дневне представе, а онда до зоре био испред камере - испричао је Милорад Мандић Манда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана