Милићи: Позориште младих из Зворника одиграло Ожалошћену породицу

Срна
Милићи: Позориште младих из Зворника одиграло Ожалошћену породицу

Милићи - Представом "Ожалошћена породица" Бранислава Нушића, коју је извело Позориште младих из Зворника, у Омладинском центру у Милићима настављени су "Сусрети младих регије Бирач", који се реализују у оквиру пројекта "Јачање структуре и капацитета младих, омладинских организација и центара у регији Бирач".

Предсједник Омладинског савјета Милићи Стефан Милић новинарима је синоћ рекао да се пројекат реализује кроз Локалну акциону групу "Дрина-Бирач", а финансира га Влада Холандије, посредством UNDP-а, UNICEF-а и UNHCR-а.


"Неке пројектне активности, попут спортских такмичења, су већ реализоване, а неке тек треба да буду. Наредних дана имаћемо концерте демо бендова и еколошке акције", рекао је Милић.

Директор Дома омладине у Зворнику и глумац у зворничком Позоришту Младих Ђорђе Деурић новинарима је изјавио да је ово позориште партнер Омладинском савјету Милићи у овом пројекту.

"Ових дана реализујемо три представе. Једна је одиграна синоћ у Братунцу, позоришна представа жШмизлеж, вечерас играмо жОжалошћену породицуж, а у понедјељак у Зворнику извешћемо представу жСудбаж. Овдје смо одлучили да играмо у Омладинском центру и да покажемо да неке ствари у култури могу да се покрену и без већих финанијских средстава", рекао је Деурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана