Милица Зарић: Мрачна страна друштва освијетљена наградом

Јасмина Перишић
Милица Зарић: Мрачна страна друштва освијетљена наградом

Бањалука - Диван је осећај када једна представа има овако леп фестивалски живот. Иако нисмо ишли са ведром причом, већ смо обрађивали озбиљну и тешку тему, људи су је прихватили са овацијама и отворених руку.

Рекла је ово за "Глас Српске" једна од награђених глумица на 17. бањалучком Театар фесту "Петар Кочић" Милица Зарић. Она је заједно са још шест глумица које су играле у представи "Трпеле" Милене Деполо и Бобана Скерлића у продукцији Београдског драмског позоришта освојила награду за најбољу женску улогу. Овај комад освојио је и признање "Корак у храброст", које за храбра позоришна рјешења додјељује медијски покровитељ фестивала Радио-телевизија Републике Српске.

- Када сам чула да ћемо радити представу о теми насиља над женама прва ми је реакција била: Па ко ће то гледати, људима је доста несреће? Али када сам прочитала текст била сам очарана - рекла је Зарићева и додала да јој је драго што је представа остварила добру интеракцију са публиком и жиријем.

Ова глумица потиче из умјетничке породице Зарић, отац Драган био је познати глумац, а брат Иван такође игра у Београдском драмском позоришту.

Нарочито се радује што је заједно са колегиницама у овој представи успјела да покаже глумачку креативност.

- Комад "Трпеле" представља велики изазов. Седам дивних улога у представи биле су прилика да глумице покажу све што могу, да се уживе и тако изграде седам судбина, од упознавања, преко љубави и везе до насиља и убиства - казала је Зарићева.

Каже да се и сама питала зашто је редитељ за тему представе одабрао насиље над женама и није пропустила прилику да га то пита на почетку сарадње.

 - Бобан Скерлић је рекао да га је увек интересовало да обрађује насиље из различитих аспеката, а ако погледате његове филмове и остало што је радио, често се бавио том темом, али на различите начине - рекла је Зарићева.

Сматра да нема љепше ствари за глумца од наступа пред публиком у позоришној сали.

- Ту нема лажи и преваре, док на филму или телевизији постоји по неколико дублова ако је потребно. И то има своју чар, али позориште се одвија тог тренутка и сваки пут је другачија публика која има различиту реакцију, што носи посебно узбуђење - завршава Зарићева.

Смијех за крај

Додјелом награда и извођењем представе "Преваранти у сукњи" Књажевског српског театра из Крагујевца у част награђених спуштена је завјеса на 17. театар фест "Петар Кочић". Крагујевачки глумци засмијали су у недјељу увече бањалучку публику изводећи комедију америчког писца Кена Лудвига у режији Милића Јовановића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана