Милени Дравић Добричин прстен

Срна
Милени Дравић Добричин прстен

Београд - Награда Добричин прстен за 2016. годину припала је истакнутој драмској умјетници Милени Дравић, која је тиме постала 30. лауреат овог највишег глумачког признања у Србији, саопштено је из Удружења драмских умјетника Србије.

Седмочлани жири је одлуку о додјели глумачке бијеналне награде Удружења драмских умјетника Србије за животно дјело - Добричин прстен донио вечерас већином гласова.


Накнадно ће бити саопштени термин и мјесто одржавања свечаности уручења златне копије прстена Добрице Милутиновића добитници Милени Дравић.

У конкуренцији за овогодишњу награду било је 11 истакнутих глумица и глумаца, а осим добитнице Милене Дравић, номиновани су и Ливиа Банка, Властимир Велисављевић, Радмила Живковић, Мирјана Карановић, Марко Николић, Горица Поповић, Миодраг Радовановић Мргуд, Тихомир Станић, Саша Торлаковић и Дара Џокић.

Жири су чинили глумци Јасна Ђуричић, претходни добитник, Анита Манчић, Предраг Ејдус, који је и предсједник жирија и Војислав Брајовић, као и драмски писац Милена Марковић и редитељи Небојша Брадић и Егон Савин.

Подршку додјели награде дали су Министарство културе и информисања Србије и Секретаријат за културу града Београда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана