"Метаморфозис" сутра отвара "Јесењу сонату" у Бањалуци

М. М.
Foto: Б. Брезо

БАЊАЛУКА - Наступом камерног гудачког оркестар "Метаморфозис" отвориће сутра у 20 часова концертној дворани Банског двора Културног центра 5. Интернационални музички фестивал "Јесења соната".

- Камерни оркестар "Метаморфозис" се према оцјенама стручне јавности у овом тренутку сматра најбољим српским камерним оркестром. О томе најбоље свједоче награда часописа "Музика класика" за најбољи камерни ансамбл, те награда Удружења композитора Србије за најбоље извођење и промоцију српске умјетничке музике - саопштено је из Банског двора.

Другог дана фестивала, у сриједу, публика ће имати прилику да ужива у концерту "Загребачког квартета", док је трећи дан (четвртак) резервисан за концерт чешког пијанисте Либора Новачека.

На "Јесењој сонати" ове године по први пут биће одржан дидактички концерт за дјецу узраста од 4 до 14 година, што ће обиљежити четврти фестивалски дан (петак), а фестивал ће бити затворен у суботу, и то наступом дуа "Miroirs" из Италије.

- Кроз своје пето фестивалско издање "Јесења соната" је већ постала традиционална и препознатљива културна манифестација која ће, увјерени смо у будућности  још снажније стимулисати музички  и културни развој града и Републике Српске, те  на радост публике, сваке године током октобра у Банском двору окупљати најзначајнија имена домаће, регионалне и свјетске музичке сцене - рекао је директор Банског двора Младен Матовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана