Меконахи одбацио критике

Срна
Меконахи одбацио критике

Кан - Амерички глумац Метју Меконахи одбацио је критике свог новог филма "Море дрвећа" који је практично извиждан на филмском фестивалу у Кану.

Меконахи, који игра мушкарца који одлази у Јапан да се убије у "Мору дрвећа", рекао је да је "људи имају право и да звижде и да хвале".

Филм је режирао редитељ Гас ван Сант, који је 2003. године добио "Златну палму" у Кану за филм "Слон".

И док је Меконахи у одбрамбеној фази филм према коме је публика на 68. филмском фестивали у Кану показала скоро обожавање је лезбијска романса редитеља Тода Хејнса "Карол" са Кејт Бланшет и Руни Мара у главним улогама.

Филм говори о забрањеној љубави двије жене у Њујорку педесетих година прошлог вијека и дочекан је са правим усхићењем публике. Филм је адаптација романа Патрише Хајсмит.

На фестивалу у Кану, који траје до 24. маја, земље југоисточне Европе шести пут ће наступити заједнички.

БиХ, Бугарска, Црна Гора, Хрватска, Кипар, Македонија, Словенија и Србија удружиће снаге и у оквиру кровног, Регионалног павиљона представити се публици у Кану.

Тако ће публика данас моћи да види филм "Звиздан" Далибора Матанића, а чији су продуценти: Кинорама /Хрватска, Словенија, Србија) у програму званичне селекције "Извјестан поглед".

У такмичарском дијелу вечерас ће бити приказан филм "Мој краљ" француског редитеља Мајвен ле Беско.

То је сложена љубавна прича у коме главне улоге играју Емануел Берко и Винсент Касел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана