Мег Рајан уручена награда "Срце Сарајева"

Танјуг
Мег Рајан уручена награда "Срце Сарајева"

САРАЈЕВО – Америчкој глумици и редитељки Мег Рајан вечерас је уручена награда "Срце Сарајева" за изузетан допринос филмској умјетности на Сарајево филм фестивалу (СФФ).

Рајан је прије почетка свечаног уручења прошетала црвеним тепихом испред Народног позоришта, гдје се фотографисала за медије, а оставила је и неколико аутограма на фотографијама дјевојчица које су са одушевљењем дочекале њен долазак.

Потом је у оближњем Љетњем кину "Кока Кола", сплетом кадрова из филмова " In the Cut" и " What Happens Latter", холивудску глумицу најавио директор СФФ-а Јован Маријановић, који је оцијенио да је њена каријера "сјајан доказ магије приповиједања кроз филм".

-Мег је доследно уносила топлину у сваки лик који тумачи. Њена заразна енергија и присуство на екрану не само да су нас забавили, већ су и додирнули наша срца, остављајући трајни утицај на публику широм свијета -рекао је Марјановић.

Према његовим ријечима, награда је признање "за њен изузетан допринос свијету кинематографије, невјероватан таленат и утицај на филм".

Рајан је, захваливши се публици и фестивалу примила награду уз ријечи: "Хвала на вашим срцима".

-Срећна сам што сам овдје да вам се уживо захвалим на вашем примјеру. Ризиковали сте животе да снимите филм, да направите музику, да играте и будете заједно. Било ко ко трпи насиље и притисак треба да користи ваш примјер. Ви сте доказ да је различитост моћ и да нас умјетност све повезује - рекла је Рајан.

Глумица је поздрављена овацијама и аплаузом многобројних гледалаца у Љетном кину, који су након свечаног уручења  имали прилику да погледају филм "Имате пошту", који је приказан и прије 25 година у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана