Међународнa изложбa фотографија Фото-емоција: Осјећања заустављена објективом

Мирна Пијетловић
Међународнa изложбa фотографија Фото-емоција: Осјећања заустављена објективом

Бањалука - Већ пету годину заредом публика у Бањалуци има привилегију да ужива у врхунским фотографијама из цијелог свијета, а у оквиру пројекције Међународне изложбе фотографија "Фото-емоција".

Тако су заљубљеници у магију фотографије имали прилику да у уторак увече у вијећници Банског двора Културног центра уживају у избору три теме, односно категорије у оквиру којих је награђено по 14 аутора.

- Као и до сада, фотографије смо подијелили у слободну тему - колор, слободну тему - црно-бијеле фотографије и тему емоција, по којој је изложба и добила назив - казао је Милорад Кашћелан из Универзитетског фото-кино клуба Бањалука, који је организатор пројекције.

Према његовим ријечима, ове године се на конкурс одазвало 320 аутора из 55 свјетских земаља, а жири, који су поред њега чинили Озрен Божановић и Дејан Селаковић, имао је тежак задатак, који су ипак обавили са великим задовољством.

- Као и сваке године, изузетно добар одзив аутора, а све захваљујући патронату Међународне федерације за фотографску умјетност - FIAP. Изузетна нам је част што смо све на крају реализовали у ову пројекцију радова, који су се издвојили својим квалитетом и освојили награде - истакао је Кашћелан.

Награђени из свијета креативне фотографије долазе са свих континената, али, напомиње Кашћелан, занимљиво је поменути да су међу награђенима и два аутора из БиХ.

Озрен Божановић је истакао да су кроз године организовања ове и сличних изложби дошли до завидног квалитета, који су препознали, како аутори тако и FIAP.

- Када је ријеч о темама које носе ову изложбу, морам истаћи да се њима бави јако мали број креативних фотографа и управо због тога имају посебан значај - закључио је Божановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана