Медински: Кустурица је српски бренд у филму

Срна
Медински: Кустурица је српски бренд у филму

Београд - Емир Кустурица је српски бренд у филму, он је, вјероватно, један од најбољих редитеља у свијету, и све чега се он дотакне – позлати се, изјавио је министар за културу Руске Федерације Владимир Медински.

Медински је у интервјуу за "Спутњик" рекао да његово министарство организује подршку српској култури, размјену између Русије и Србије у области кинематографије и позоришне умјетности, те изложбе.

"Уз то подржавамо и неке образовне пројекте, као што је Културни универзитет Емира Кустурице у Републици Српској, без обзира што је то друга држава", навео је Медински, додајући да је био и у Српској и да се његово министарство труди да и тамо помогне.

Медински је оцијенио да је тај пројекат Кустурице веома важан за унутрашње осјећање и идентитет словенских народа, наводећи да је за Русију тај пројекат интересантан јер ће на том универзитету учити представници разних националности, западни и источни Словени.

Руски министар је у Београд донио страницу Мирослављевог јеванђеља која се од 19. вијека налазила у Петербургу, а која ће бити изложена у Музеју Вука и Доситеја на изложби под називом "Путевима Мирослављевог јеванђеља".

Медински је по образовању историчар, писац неколико романа и култне трилогије "Митови о Русији".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана