Марко Краљевић у Бањалуци

Мирна Пијетловић
Марко Краљевић у Бањалуци

Бањалука - Јунак из епских народних пјесама Марко Краљевић са папира се сели на филмско платно и то кроз остварење за које сценарио и режију потписује индијски редитељ и сценариста С. Шридар.

Према ријечима Немање Арсића, продуцента "Телик студија" из Србије, снимање је завршено у Београду, а материјал је тренутно у постпродукцији, док је премијера заказана за 21. јануар 2015. године.

Филм "Марко Краљевић - фантастична авантура" након званичне премијере наћи ће се у биоскопима широм Србије, а продуценти су у преговорима и са бањалучким мултиплексом "Палас", који би такође требало да приказује овај филм.

Улога чувеног епског јунака припала је глумцу Матеји Поповићу, а Марко Краљевић ће бити приказан као суперхерој са натприродним моћима.

- Филм је жанровски фантастична авантура, само делимично базирана на епској традицији као основи, али у суштини је блокбастер, са елементима авантуре и хумора, као и огромним бројем визуелних ефеката - истакао је Арсић.

Индијског редитеља посао је довео у Београд прије неколико година, када се и заљубио у Србију, те је одлучио да сними филм. Питао је своје српске пријатеље ко је највећи епски јунак и добио једногласан одговор - Марко Краљевић.

Шридар је раније медијима потврдио да је прочитао преводе свих епских пјесама, истраживао, упознао и заволио Марка Краљевића. Додао је да га је тај лик фасцинирао, као и да он представља све оно добро у Србији.

Иако има елементе фантазије, ова филмска прича укључила је и свима познате ликове попут Мусе Кесеџије, Виле Равијојле, Љутице Богдана, као и најбољег Марковог пријатеља - коња Шарца, који у филму може и да прича.

Шридар то објашњава тиме што је схватио колико је Шарац значајан Марку, као и да њихов однос симболизује снагу и важност пријатељства.

Улоге

У глумачкој екипи се, поред Матеје Поповића, појављују Иван Бекјарев, Анка Гаћеша, Миљана Гавриловић, Урош Јаковљевић, Миодраг Радоњић, Никола Слијепчевић, Драгана Мићаловић, Марко Гиздавић и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана