Марина Абрамовић: Увијек ћу имати времена за Србију

Срна
Foto: Илустрација

Једна од најутицајнијих умјетница перформанса данашњице Марина Абрамовић поручила је, послије признања које јој је додијелила Србија, да ће увијек имати времена да посјети своју земљу и да само треба поново да јој се пошаље позив.

- Тренутно до 2025. године имам комплетно пун распоред, али ћу увијек имати времена за нашу земљу - рекла је Абрамовићева у Њујорку за Танјуг.

Абрамовићевој, којој је у Њујорку изасланик предсједника Србије, амбасадор Марко Ђурић уручио златну медаљу за заслуге, рекла је и да је веома захвална за то признање и да не зна да ли је била спремна да је добије раније.
 
- Врло је лако критиковати све. Ја не волим да критикујем када нешто добијем - рекла је Абрамовићева оцјењујући моменат у коме јој је додијељена награда ријечима „уијвек је вријеме када треба да буде вријеме“.
 
Каже и да је за њу била веома важна изложба „Чистач у Музеју савремене умјетности“, као и њен повратак у Београд те 2019. године.
 
На питање да ли јој је жао што није раније дошла у Београд, Абрамовићева каже да то није учинила из једноставног разлога – Београд није био спреман за њу.

- Нашим људима увијек странци морају да кажу колико наши људи вриједе да би их признали. То је изгледа наша историја. Врло је жалосно, али је тако - оцјењује Абрамовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана