Ману Чао долази у Бањалуку

nezavisne.com
Ману Чао долази у Бањалуку

Популарни музичар Ману Чао наступиће 17. октобра у бањалучком КСБ-у, гдје ће са још двојицом музичара у акустик верзији извести своје највеће хитове, али и мелодије које ћете имати прилику да чујете по први пут.

Ману Чао или Хосс-Мануел Томас Артхур Чао иза себе има изузетно богату музичку каријеру. Саме почетке обиљежио је утицај британске панк и рок сцене, посебно бендова као што су The Clash, The Jam i Dr. Feelgood.

Своју прву групу Hot Pants основао је 1980. године, а легендарна Мано Негра настала је 1987. Бенд је постао популаран у цијелом свијету, посебно у Јужној Америци и Европи.

Музичко шаренило и иновативност били су готово заразни, а добре вибрације преносиле су се невјероватном лакоћом. Након распада групе 1995. године, Ману наставља веома успјешну самосталну каријеру.

На чак седам језика пјева о љубави, животу у гетоу, имиграцији, слободи мишљења и живљења, политичкој критици, те причама о аутентичним догађајима из свог живописног искуства.

Милиони проданих албума, музичке награде, одлично прихваћене сарадње са умјетницима и представницима филмске индустрије, неодољива мјешавина сентименталних мелодија, брзих ритмова, маштовитости и бескрајне жеље за стварањем и побољшавањем свијета кроз музику постали су његови заштитни знакови.

У склопу мини турнеје и пројекта "El Chapulin Solo", који у сарадњи с ОК Фестом представља, Ману Чао ће осим Бањалуке, посјетити и Ниш, Скопље и Софију.

Број улазницаје ограничен, а по цијени од 30 КМ у продаји су преко система купикарту.ба од понедјељка 30.09.2019.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана