Манифестација у сјећање на Душка Трифуновића

Срна
Манифестација у сјећање на Душка Трифуновића

Пале - Дводневна књижевна манифестација "Дани Душка Трифуновића", посвећена животу и стваралаштву познатог српског књижевника, пјесника и телевизијског аутора, отворена је вечерас у Палама.

На десетим по реду "Данима Душка Трифуновића" додијељене су двије награде – Милици Бакрач за очување српског језика у Црној Гори и Милошу Ковачевићу за очување и његовање српског језика.


За десетогодишњи допринос организовању ове културне манифестације награђен је пјесник Тоде Николетић.

Слободан Ковачевић бесједио је о стваралаштву Душка Трифуновића, а у оквиру књижевне вечери пјесници са српског говорног подручја говорили су своје стихове.

У музичком дијелу програма наступио је хор Филозофског факултета у Палама.

За сутра је предвиђено гостовање писаца паљанским вртићима и основним школама те Удружењу дјеце са посебним потребама "Сунце".

"Дјеци у част" назив је програма за дјецу, који ће сутра увече бити одржан у Културном центру у Палама, а том приликом биће проглашени побједници и додијељене награде за учешће на литерарном конкурсу о теми "Човјек и планета".

Покровитељи манифестације су општина Пале, Град Источно Сарајево и Министарство цивилних послова БиХ.

Душко Трифуновић преминуо је 2006. године, а иза њега је остало 20 књига поезије, четири романа и неколико драма.

Познат је као аутор текстова пјесама најпознатијих рок групе некадашње Југославије, а остала је упамћена и његова телевизијска емисија рађена за тадашњу Телевизију Сарајево "Шта дјеца знају о завичају". /крај/сс/пн/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана