Малишани пјевају за вршњаке

В. П.
Малишани пјевају за вршњаке

Бањалука - Малишани из дјечијег хора "Врапчићи" одржаће десет хуманитарних концерата, а сав приход од продатих карата биће искоришћен за обнову, те куповину опреме и дидактичких средстава за вртиће који су страдали у поплавама које су погодиле Републику Српску.

- Први концерт биће одржан у Градишци 11. јуна у Културном центру, а већ сутрадан малишани ће пјевати у Спортској дворани у Броду - рекао је руководилац овог хора Бранислав Ђаковић и додао да ће датуми осталих концерата бити накнадно одређени. Према његовим ријечима, концерти су планирани широм РС, између осталог у Бањалуци и Приједору, те Српцу, Мркоњић Граду, Дервенти.

Нагласио је да су хуманитарни концерти организовани у сарадњи са Министарством просвјете и културе РС.

- Добили смо информацију о стању у предшколским установама у градовима као што су Добој, Бијељина, Шамац или Челинац. Осим тога, у сталном смо контакту и са директорима ових вртића, који ће нас обавјештавати шта им је најпотребније - казао је Ђаковић. Нагласио је да су вртићу у Челинцу најпотребније дјечије столице, док су у Добоју и Шамцу потребне плочице и ламинат.

- Малишанима у вртићима у Бијељини недостају фрижидер и машина за суђе - казао је Ђаковић. Додао је да ће цијена улазнице износити три марке, а публици ће се представити четрдесеторо дјеце узраста од три до 12 година.

- Поред старијих пјесама публика ће имати прилику да ужива и у новом албуму "Врапчића" под називом "Тајна највећа"- рекао је Ђаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана