Луткић: Серија Швиндлери је другачија од других

Танјуг
Луткић: Серија Швиндлери је другачија од других

БЕОГРАД - Гост нове епизоде видео серијала „Танјуг Рефлектор" био је глумац Дејан Луткић који је говорио о серији „Швиндлери", колико ће се друга сезона разликовати у односу на прву, да ли воли играти улоге у епохи, и како је то бити истовремено глумац и продуцент.

За прву сезону серије „Швиндлери" сценарио је писао Ђорђе Милосављевић, режирали су Мирослав Лекић и Немања Цхеранић, док су у предстојећој другој сезони сценариста Адам Ранђеловић и редитељка Слободанка Радун, а од осталих разлика, уз понешто промењен списак глумаца, Луткић истиче да је и „прича отишла у неком другом правцу".

„Прича се разилкује од прве сезоне. Све се дешава у Паланки. Имамо некакав други клифхенгер у односу на прву сезону. И мало је већа гужва од тог тренутка када су чули да је неко из Паланке извукао тај чувен тикет од милион динара. Похрлили су у Паланку и онда су се отвориле неке друге ствари, али и даље се бавимо микрокосмосом тог света", рекао је Луткић.

Према његовим речима, публика види да је серија „Швиндлери" другачија од осталих, а ауторска екипа ни једног тренутка није одустали од визуелног идентитета постављеног у првој сезони.

Луткић каже да је њему лично „епоха увек била занимљива за рад", и да су „Швиндлери" смјештени у двадесете и тридесете године прошлог вијека „да би могли некако да се вежемо за неке догађаје и неке људи који су заиста постојали".

„Сама паланка нема име. Измишљено је место, управо да би се бавили суштином, односом тих људи и њиховог живота. Зато нисмо ишли да прецизирамо где се налази и да ли има некакав префикс Бачка, Смедеревска...", нагласио је Луткић.

Како признаје, „није лако бити истовремено продуцент и глумац серије, јер у једном тренутку те „две улоге почињу да се потиру, једна другу нешто баш не трпе".

„Глумац би у једном продуцент у другом правцу. На сву срећу ја се у нашем малом предузећу бавим некаквом врстом креативне продукције, јер мој партнер у целој причи Вук Мреновић, који је фактички мој продуцент, тим се бави професионално цео свој живот. Он спроводи у дело. Јако је важно и лепо да се нас двојица један другом не мешсамо у посао", рекао је Луткић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана