"Лоунли пленет" Атељеа 212 прва премијера од почетка короне

Srna, foto: arhiva
"Лоунли пленет" Атељеа 212 прва премијера од почетка короне

БЕОГРАД - Прва премијера представе која ће се одиграти у Београду од почетка пандемије коронавируса биће комад „Лоунли пленет“, 24. јула у Атељеу 212, ауторског тима Олге Димитријевић, Маје Пелевић, Димитрија Коканова, Тање Шљивар и Игора Коруге.

Како су из позоришта потврдили, тим је нашао начин да се представа одигра уз поштовање свих прописаних мера.

Аутори (Пелевић, Коканов и Димитријевић) су уједно и глумци и они ће играти под маскама, што ће бити обавезан реквизит и за публику у којој ће бити свега седам људи уз прописану дистанцу.

“Лоунли пленет” траје сат времена, пола представе одвијаће се унутра у фоајеу, док ће друга половина бити напољу, а завршава се на пјацети испред Атељеа 212.

“Представа је имерзивног карактера, која се изводи у отвореним и затвореним просторима, око и у згради позоришта, намерно избегавајући класичан сценски простор, односно саму сцену. Кроз колажну структуру пет ауторских и извођачких гласова, који се међусобно преплићу и прожимају, уметници воде прописно дистанцирану публику на туристичку туру кроз обе стране новчића утопије и дистопије наше (позоришне) свакодневице”, објашњавају аутори.

Истичу да ће кроз пет ауторских гласова покушати да проведу публику кроз пејзаже и путеве трансформисаних будућности које нас очекују.

“Лоунли пленет представља слалом кроз могуће утопије и дистопије наших градова и наших интимности...Ова представа рефлектује на свет прве половине 2020. године, док истовремено покушава да промишља форме театра које се могу одвијати и упркос вирусу, а последично томе, и потенцијалне форме заједништва у јавном простору будућности”, закључују аутори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана