Лорин Бекол и Хемфри Богарт: Љубав која није познавала године

Агенције
Лорин Бекол и Хемфри Богарт: Љубав која није познавала године

Икона старог Холивуда и једна од најљепших глумица Лорин Бекал преминула је у уторак од посљедица можданог удара.

 Присјећања на славну глумицу не престају, а важно мјесто у њима заузима и њен први супруг Хемфри Богарт. Прочитајте како је изгледала једна од најузбудљивијих холивудских љубавних прича.

Судбински сусрет догодио се када је Лорин имала само 19 година, а Хемфри Богарт 44 на снимању филма "Имати и немати" давне 1944. године. У свијет шоу-бизниса је закорачила са 16 година и до тада глумила у двије пропале представе. Из тих разлога Богарт се ставио у улогу старијег заштитника и неискусну глумицу звао "Бејби".

Ипак, физичка и емотивна привлачност између двоје глумаца брзо је превазишла однос ментора и студента, а разлику у годинама бацила у други план.

Прелијепа глумица је Богарта привукла не само својим високим јагодицама, зеленим очима, тамно плавом косом и извајаним тијелом, већ и зрелим ставом и невјероватном искреношћу.

"Дивно ћемо се забављати заједно", наводно је једном приликом рекао својој млађој колегиници.

Док су емоције међу колегама бујале Хемфри се налазио у веома несрећном браку. Своју везу започели су тајно, а њихови сусрети били су кратки.

Богарт ипак није могао, а да не помогне својој новој љубави у послу па је убрзо добила и слиједећу велику улогу. Како је с великом одговорношћу дошла и велика трема искусни глумац ју је опуштао својом духовитошћу, а уједно и учио свему што зна о глуми.

Само неколико мјесеци након снимања филма "Имати и немати" пар је поново добио прилику да глуми заједно у филму "The Big Sleep". Овај филм остао је упамћен у Холивуду по томе што је комплетно завршен 1945. године, а онда још неколико пута исправљан накнадним сценама у којима се боље осjетила хемија међу њима.

Легендарни глумац је у том периоду био растрзан између своје нове љубави и осјећаја обавезе у браку. Та неодлучност утицала је и на његов однос са Беколовом што се често на сету могло и осјетити.

У фебруару 1945. године Хемфри је окончао свој брак и већ у мају исте године оженио се већ познатом глумицом Лорин Бекол.

Хемфри Богарт је био породичан човјек, а Лорин Бекол је вољела ноћни живот. Он је волио море, а она је патила од морске болести. Често су се свађали због разлике у годинама и његове склоности према алкохолу. Ништа од тога није могло да наруши велику љубав међу њима и складан брак у ком су уживали.

Заједно су имали двоје дјеце – Стивена Хемфрија и Леслија Хаурада Богарта, а у браку су остали све до његове смрти 14. јануара 1957. године.

"Дисала сам, али у мени није било живота. Нисам могла да мислим на будућност. Могла сам само да мислм на мушкарца којега сам изгубила - човјека који ми је дао све, научио ме о људима и животу, с којим сам нашла свој начин живота", написала је у својој биографији "By myself " како се осjећала након његове смрти.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана