Љубавни троугао у севдах оперети

Александра Маџар
Љубавни троугао у севдах оперети

Бањалука - Пријатна јунска ноћ на тврђави Кастел, чије зидине засигурно чувају највеће, најсрећније, али и најтужније љубавне приче, ведро небо и чаробан глас Марије Шестић уз звуке гитаре Синише Стјепановића, учинили су да премијера другог спота за филм "Ах, шта ћемо љубав крити" Душка Мазалице у ваздуху остави мистерију, баш онако како је аутор и замислио.

Прича која је жанровски одређена као севдах оперета, без дијалога, коју прати пјесма као нарација, овај пут кроз ријечи и спот пјесме "Мила мајко, шаљи ме на воду" открила је у сриједу увече један дио радње. Не баш тако давно, такође у ресторану "Казамат", публика је уведена у свијет севдаха оживљеног на платну на потпуно другачији начин, када је одржана премијера првог спота за пјесму "Мој дилбере". До премијере филма, није остало још много, а представљање трећег спота заокружиће идеју Душка Мазалице.

-  Све вријеме трудили смо се да спотови имају своју засебну причу, да немају чист садржај повезан као на филму, а задржали смо естетику и стил самог филма - рекао је Мазалица.

Објаснио је да је овакав вид промоције и за њега  једна врста и начин на који покушава доћи до публике.

- Кратки играни филм на домаћој сцени, нема своје мјесто на тржишту. Моја потреба да се мало више пажње посвети кратком играном филму - истакао је Мазалица који је глумац, редитељ и сценариста у овом филму.

Спот за пјесму "Мила мајко, шаљи ме на воду" даје много више кадрова, па су присутни могли да претпоставе шта доноси ова љубавна прича.

-  Више од пола кадрова из филма укључено је у спот. Из првог спота није било могуће докучити шта се дешава. Овдје сада назиремо неку врсту љубавног троугла, али још увијек није откривен расплет - казао је Мазалица којег је севдалинка "Ах, шта ћемо љубав крити" потпуно очарала.

Не тако озбиљна, али свакако посебна улога, припала је Марији Шестић јер заправо она својим гласом, пјевајући најљепше севдалинке, гледаоца води кроз филм.

- Велики је изазов мени као музичару радити на филму, а улога није озбиљна, али је симболична. Пјесме смо радили у истом маниру, не претенциозно, само гитара и глас, не превише испеглано, онако филмски, природно, да звучи непосредно, јер је и прича веома искрена и љубавна - казала је Шестићева.

Поред тога што је био дио музичке приче, Синиша Стјепановић је учествовао и у филмском дијелу, с обзиром на то да се бави филмском продукцијом.

- Марија је професионалац и наравно да ми је тај музички дио био већи изазов. За све што радим трудим се дам свој максимум, надам се сам оправдао Душкова очекивања, а онда и све остало - казао је Стјепановић.

Интеракција са публиком

- Дошао сам на идеју да у овом периоду између другог и трећег спота, отворим мејл за приједлоге шта публика мисли да се десило на крају приче. Они који погоде добиће двије улазнице за премијеру филма која ће бити одржана у Народном позоришту РС - казао је Душко Мазалица.

Телевизијска премијера спота биће одржана у недјељу, 14. јуна у емисији "7у1" Радио-Телевизије Републике Српске који су несебично помогли у стварању овог филма.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана