Љиљана Чекић: Много смијеха уз Гарсоњеру

Александра Маџар
Љиљана Чекић: Много смијеха уз Гарсоњеру

Бањалука - Представа "Гарсоњера" је водвиљ, лагана театарска прича која говори о свевременим темама.

Рекла је ово за "Глас Српске" глумица Народног позоришта Републике Српске Љиљана Чекић, која  у овој комедији тумачи лик секретарице.

Нову представу на сцену "Петар Кочић" националног театра Српске поставиће редитељ Александар Пејаковић по тексту Имре Бенчика. Премијера је заказана за сриједу, 2. април, у 20.30 часова.

- Представа обилује прељубницима, каријеристима, полтронима, снобовима и сличним малограђанским ликовима који долазе у комичне ситуације - каже Чекићева.

Глумица, коју је публика имала прилику да гледа у бројним представама Народног позоришта Републике Српске, истиче да публику очекује много смијеха.

- Како су у центру радње мушко-женски односи, највећи број комичних сцена заснован је на брачној или потенцијалној превари - додаје глумица.

Чекићева, која је дио глумачке екипе у представама "Женидба и удадба" и "Хасанагиница", за свој нови лик каже да је то она врста жена које имају само један критеријум када су мушкарци у питању.

- Привлачи је моћ и новац. Живи без нарочитог садржаја, с циљем да из лаке забаве за себе извуче највећу могућу корист - казала је глумица.

Иако се радња одвија у Београду тридесетих година 20. вијека, како је рекла Чекићева, сличност са ситуацијама у данашњем времену је препознатљива.

- Овакве појаве о којима ова представа говори су универзалне - нагласила је она.

Објаснила је да ова театарска форма нема намјеру да се бави дубоком анализом живота и да даје поуке.

- То је својеврсна бенигна ругалица малограђанском друштву и његовим пороцима. Задатак ове врсте представа је да забаве и развеселе публику - каже Чекићева.

Рад на сценографији за ову представу повјерен је Драгани Пурковић-Мацан. Костиме ради Ивана Јовановић, док је кореограф глумица Миљка Брђанин-Бабић. Сарадник на сценском покрету је такође глумац, Рок Радиша, а глумица Ведрана Мачковић-Зубовић је асистент редитеља.

Улоге

Поред Љиљане Чекић, у "Гарсоњери" ће своје глумачке креације показати Рок Радиша, Миљка Брђанин-Бабић, Драгослав Медојевић, Ведрана Мачковић-Зубовић, Огњен Копуз, Раденка Шева, Бојан Колопић и Зоран Станишић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана