Љиљана Благојевић: Са радошћу играм у РС

Милан Вујић
Љиљана Благојевић: Са радошћу играм у РС

Градишка - Волим да играм у комедијама, па ми и улога Лепосаве у представи "Преваранти" веома прија. Иако је процес рада тежак, реакције публике су увек за памћење.

Рекла је ово за "Глас Српске" београдска глумица Љиљана Благојевић, описујући рад на представи по тексту и у режији Виде Црнчевић-Басара. Комедија "Преваранти" гостује у градовима Републике Српске и Србије, а осим Благојевићеве, глумачку екипу чине Милорад Мандић Манда, Калина Ковачевић и Соња Кнежевић.

Истиче да увијек са радошћу долази у Републику Српску и да је радују препуне сале у малим мјестима.

- Изузетно је битно да се направи културна мрежа у Српској. Преко стања у култури свака земља може да пошаље најбољу слику о себи у свет - сматра Благојевићева.  

У свом матичном театру, Народном позоришту у Београду, углавном има улоге у драмама.

- Међутим, ту комичну страну надокнадим играјући у представама Звездара театра и Позоришта Славија - каже Благојевићева.

Нова представа говори о четири преваранта који пред Други свјетски рат посјећују познате бање у Србији, гдје краду и варају богату клијентелу. Међутим, на том путу преварантима се укрштају путеви.

- Моја Лепосава хоће да постане Бела, па лаже како има грофовско порекло и плаву крв. Представа говори о људским особинама које постоје и данас, али нас и подсећа колико су се времена променила - казала је Благојевићева.

Најавила је нове пројекте који би могли да буду веома привлачни за публику.

- У преговорима сам за снимање једне серије која ће бити снимљена у жанру комедије. Говориће о две породице, од којих једна потиче са Романије, а друга из Новог Сада - каже Благојевићева.

Турнеја

Глумци Народног позоришта настављају турнеју са представом "Преваранти". Наступиће у петнаест градова Србије и Републике Српске и неколико градова у иностранству. Послије јануарске паузе, представа ће бити извођена широм региона, а у септембру сљедеће године планирана је турнеја по САД и Канади.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана