Љетна школа филма: Омнибус “Пропуштен позив” за крај

И. Б.
Љетна школа филма: Омнибус “Пропуштен позив” за крај

БАЊАЛУКА - Премијером омнибуса “Пропуштен позив” састављеног од кратких филмова “Окидач”, “Лифт” и “Мамина песма”, која ће бити одржана у недјељу од 20 часова у Градском позоришту “Јазавац” биће завршена прва Љетна школа филма у Бањалуци.

Ова школа одржана је у организацији Градског позоришта “Јазавац”, Аудио-визуелног центра Републике Српске и Академије умјетности Универзитета у Бањалуци.

Програм Љетне школе филма садржао је низ предавања из области које су у вези са филмом. Предавачи су били Ђорђе Врањеш, продуцент, редитељ Владимир Тагић, сценариста Никола Коља Пејаковић, сценограф и костимограф Драгана Пурковић Мацан, сниматељ тона Игор Сузић, монтажер Александар Јурић, сниматељи Драшко Гајић и Зоран Пилиповић. Асистенти менторима су продуценти Никола Ђаковић, Јелена Дакић и Ђорђе Ћирић, драматург Александар Васиљевић, сниматељ звука Данијел Каралић, фотографи Јања Бијелић и Лазар Гајић и режисери Милица Вујасин и Стефан Томић.

Након теоретског дијела полазници су уз менторство написали сценарио, режирали и снимили три филма која ће бити приказана као посљедњи дио рада.

Продуцент Ђорђе Врањеш рекао је да је задовољство радити са младим људима који су заинтересовани за филмску умјетност, а да је Љетна школа филма одлична идеја.

Изражавајући одушевљење Љетном школом филма Ана Митраковић, која Студио глуме “Јазавац” похађа већ десет година, рекла је да су у току школе имали часове продукције, сценарија, костимографије, сценографије, камере и режије.

- Тако смо, поред глумачког посла, могли да сазнамо како је то продуцентима, сниматељима, сценографима, костимографима, односно људима који нас не упуте у свој посао, а ураде све за нас - рекла је Митраковићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана