Ликовна колонија од четвртка у Лакташима: “Ласта” окупља девет умјетника

Г.С.
Ликовна колонија од четвртка у Лакташима: “Ласта” окупља девет умјетника

ЛАКТАШИ - Изложба слика насталих на 17. сазиву ликовне колоније “Ласта 2022” којом ће, уједно, бити озваничен и почетак рада Осамнаестог сазива ликовне колоније “Ласта 2023” биће отворена у четвртак у галерији Центра за културу и образовање Лакташи.

- На ликовној колонији “Ласта 2022”, која је трајала од 19. до 25. августа, учествовало је осам умјетника из Републике Српске и Федерације БиХ, чије радове ћете моћи видјети на изложби: Здравко Круљ, Алекса Видаковић, Михаило Николић, Тања Дурсун, Милован Чикић, Хасан Бекановић, Давор Грабовац и Барбара Граховац - саопштено је из Центра за културу и образовање Лакташи о изложби која ће бити отворена у 20 часова.

На овогодишњој ликовној колонији, која ће трајати до 24. августа, учествоваће девет умјетника из Републике Српске, Словеније и Бугарске.

- Ове године ће са нама бити: Никола Јовичић, Душан Ковачевић, Александар Жмирић, Кристина Марић, Стефан Ковачић, Зоран Огринц, Симеон Панаиотов, Мириана Савова и Милован Чикић. Крај рада на колонији биће уприличен изложбом слика 24. августа у 19 часова у љетној башти Центра за културу и образовање Лакташи.

Како наводе из Центра за културу, ова колонија и ове године донијеће умјетничка дјела разноврсних стилова те ће на тај начин омогућити публици да ужива у различитостима које се на крају споје у једну цјелину звану умјетност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана