Лазаревић: Суштина је у љубави

Срна
Лазаревић: Суштина је у љубави

ФОЧА - Суштина живота је у љубави, у њеним разним облицима и фазама, рекла је Срни позната београдска глумица Мирјана Мина Лазаревић, након кабареа "Суштина по Мирјани", који је извела у Градском позоришту у Фочи.

Лазаревићева је кабаре, кроз шаљиве анегдоте из свог породичног живота и са посла, прожете ванвременским музичким хитовима, осмислила као својеврсну оду љубави - чудесном осјећању које све покреће и свему даје смисао.

Уз музичку пратњу џез пијанисте Александра Милетића, свог првог супруга, са којим је и послије развода остала у пријатељским односима, Мина Лазаревић је пјевала хитове Здравка Чолића "Ти си ми у крви", Оливера Драгојевића "Вјеруј у љубав" и "Што то бјеше љубав", Магазина "Око моје сањиво", Бисере Велетанлић "Златни дан", Амбасадора "Дођи у пет до пет".

"Ја о љубави највише волим да причам и да певам. Постоји љубав мушкарца и жене, родитеља и деце, брата и сестре, свака је на свој начин лепа и узбудљива, а ја сам мало прошетала кроз неке од њих", каже Лазаревићева.

Она у кабареу говори и о одгајању дјеце, а она има троје из два брака.

Слатке родитељске муке и све израженији међугенерацијски јаз дочарала је причом са љетовања у Грчкој, када се њеној дјеци одмор свео на тражење вај-фаја, а њој на свакодневно слушање жалопојки како је лош интернет сигнал.

Према њеним ријечима, увијек је било разлика међу генерацијама, дјеца су и раније била ванземаљци за родитеље, али тај јаз данас је све израженији усљед убрзаног технолошког напретка, а она има ужасан отпор према дигитализацији.

"Цело моје биће се буни, ја са ужасно аналогна, и даље имам роковник у који бележим своје обавезе. Телефон служи за поруке и позиве, евентуално за мејлове, то је оно што прихватам, друштвене мреже ме не интересују, некако сам старомодна, волим да се виђам са људима и размењујем енергију", каже Лазаревићева.

Она наводи да је неминовност да дјеца буду у корак са временом и својом генерацијом, да не могу бити онеспособљена да се служе рачунаром и телефоном, али да све има мјеру.

Лазаревићева је дијелила сцену са великим бројем познатих глумаца, од којих неки више нису међу живима, а у кабареу се посебно осврнула на Ланета Гутовића са којим је, истиче, била најближа и највише га је вољела.

"Толико тога је могло да се научи од њега, таква лакоћа говора и постојања, а тако велике ствари је радио и говорио", каже Лазаревићева.

Лазаревићева у кабареу није пропустила да ослика и српски менталитет, на духовит начин описујући Србе као специфичан народ који се радује уз тужне пјесме и тугује уз веселе, па је за ту прилику отпјевала познату севдалинку "Ах што ћемо љубав крити".

Од филмске музике, уз неизоставну пјесму из серије "Породично благо", са којом је постала позната широј публици, извела је и пјесме из серија "Бољи живот" и "Вратиће се роде", да би наступ завршила пјесмом "Немој да бригаш" из филма "Балкан експрес", коју је посветила својој колегиници Тањи Бошковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана