Лазара Ристовског игнорисали на ХРТ-у

Агенције
Лазара Ристовског игнорисали на ХРТ-у

Премијера филма "С оне стране" у хрватско-српској копродукцији остала је у сијенци непријатног догађаја у чијем центру су се нашли Лазар Ристовски и Хватска радио-телевизија, преносе хрватски медији.

Премијера филма одржана је у сплитском биоскопу "Караман", а публику су поздавили редитељ Зринко Огреста, као и главни глумци Ксенија Маринковић и Лазар Ристовски, а судећи по аплаузима, филм је одушевио гледаоце.

Највеће овације добили су када је редитељ изнио, како је рекао, инцидент који се догодио уочи саме премијере, и то са ХРТ-ом приликом јављања уживо.

- Доживјели смо непријатност и извињавам се Лазару. Мислио сам да је ХРТ мудрији. Наиме, простор смо добили Ксенија и ја, али Лазар не. Ваш аплауз најбоље говори шта ви цијените - казао је Огреста.

Ристовски се након премијере срдачно захвалио публици.

- Хвала на топлом дочеку. Драго ми је дас у ову тему заједнички обрадиле Хрватска и Србија. Филм говори о последицама рата које су деценијске, о праштању и начину како се могу превазићи све те ствари које су ратове изазвале и зато је ову тему било значајно урадити у копродукцији, као што смо и направили. Судећи по наградама, аплаузу сплитске публике која је критична и искрена, све говори о томе да смо успели у намери, казао је он за далматинскипортал.хр.

Одлуку ХРТ-а да га не пусте у програм није желио претерано да коментарише.

- Могу рећи дас ам тужан због тога, али не бих посебно коментарисао - одговорио је.

Готово истовремено са хрватском премијером у Сплиту, филм "С оне стране" добио је важне награде на београдском ФЕСТ-у. Претнодно је награђен посебном наградом на Берлиналеу. Ради се о напетој психолошкој драми која прати патронажну сестру Весну која се с дјецом прје 20 година преселила у Загреб, бјежећи од догађаја који су им готово уништили животе. Након једног неочекиваног позива, на површину испива тајна коју је кроз све те годиине покушавала да сакрије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана