Лауреати награда "Златна сова" до 31. маја

Срна
Foto: илустрација

ВИШЕГРАД- Побједници конкурса за најбољи необјављени роман и награду "Златна сова" биће проглашени до 31. маја, а за најбољу необјављену књигу за дјецу и награду "Златне совице" до 13. маја, рекао је Срни портпарол Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево Дејан Керлета.

Он је потврдио да је на конкурс који је расписао Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево пристигло је више десетина рукописа, а организатори очекују још њих. Крела каже да ће рукописе прегледати чланови жирија.

Он је напоменуо да ће првонаграђени за "Златну сову" добити плакету за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 КМ и 20 примјерака романа.

Друга награда подразумијева објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000 КМ и 20 примјерака романа. Трећа награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 1.000 КМ и 20 примјерака романа.

Књижевну награду "Совица" чине плакета за најбољу необјављену књигу за дјецу, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, ауторска накнада од 1.000 КМ и 20 примјерака књиге. Награде ће бити уручене у оквиру свечане академије поводом 30 година рада Завода за уџбенике и наставна средства.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана