Лакташи: Ожалошћена породица побједник

Ц. М.
Лакташи: Ожалошћена породица побједник

Лакташи - За најбољу представу на деветом Интернационалном фестивалу аматерског театра у Лакташима проглашена је "Ожалошћена породица" Камерне сцене "Мирослав Антић" из Сенте.

Комад који је по тексту Бранислава Нушића режирао Дејан Цицимиловић, према оцјени жирија, издвојио се савременим приступом, прецизном и ненаметљивом режијом.

Награде за најбоље улоге добили су Гордана Николић и Бранислав Унгиновић, који играју у најбољој представи. Специјално глумачко признање припало је Ђорђији Татићу за ангажман у "Фармагонији" Колашинског аматерског позоришта. Специјална награда за младе таленте уручена је Кристини Матошевић за лик Модератора у комаду "Први пут - Јазавац Лове схоњ" студија "Јазавац", које дјелује при бањалучком Градском позоришту "Јазавац". Исто признање добио је Огњен Тодоровић захваљујући улози у представи "Наша деца" Драмског студија "Даске" из Лакташа. Специјално признање за костим добили су Инес Палашек и Хумани Новој за представу "Шта" драмског студија "Дада К.Д. Пинклец" из Чаковца. За оригиналну музику награђен је Зоран Страки за комад "Жорж Данден" Позоришта аматера Батајнице из Србије. Ансамбл ове представе добио је и специјалну награду за радост игре и његовање духа аматеризма.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана